BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların beklediği kritik zirve----

Piyasaların beklediği kritik zirve

Piyasaların beklediği kritik zirve
07 Ocak 2019 - 09:07 www.finansgundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı görüşmeleri başladı

Trump ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında Kasım sonunda Arjantin'de yapılan görüşmede alınan karar çerçevesinde yapılan ilk yüz yüze toplantıda ABDheyetine Ticaret Temsilci Yardımcısı Jeffrey Gerrish liderlik ediyor. Taraflar arasında görüşmeler yarın da devam edecek.

Asya piyasaları görüşmelerle birlikte yükselmeye başladı. Japon Nikkei endeksi öğleden sonraki seansta yüzde 2.75, Topix ise yüzde 2.91 arttı.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1.21 artarken, çelik üreticisi Dongbu'nun hisseleri yüzde 30 fırladı. Avustralya ve Hong Kong piyasalarında da yükseliş trendi var.

Trump: Çin'in ekonomik zayıflığı ticaret görüşmelerinde ABD'ye avantaj
Trump ile Xi arasındaki görüşmede ticaret savaşı için ilan edilen ateşkes sonrasında, tarafların anlaşmaya varmaları için 90 günlük süre verilmişti. Ticaret anlaşmasının 2 Mart'tan önce sağlanması gerekiyor.

Trump, Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çin şu anda iyi gitmiyor ve bu bizi çok güçlü bir pozisyona getiriyor. Biz çok iyi iş çıkarıyoruz" dedi. Trump sözlerine, "Çin ile  bir anlaşma yapacağımızı düşünüyorum. Onların da bir anlaşma yapmak istediklerini düşünüyorum" şeklinde devam etti.

Apple'ın hisse senedi fiyatının düşmesinden endişe duymadığını belirten Trump, teknoloji devinin ürünlerini ABD'de üretmesini istediğini bir kez daha yineledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)