BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaPiyasaları etkileyen jeopolitik riskler----

Piyasaları etkileyen jeopolitik riskler

Piyasaları etkileyen jeopolitik riskler
23 Aralık 2019 - 11:03 www.finansgundem.com

Piyasaları önümüzdeki dönemde ABD’deki liderlik yarışından, İran, Kuzey Kore gerilimlerine ve Çin ile ticaret savaşlarına kadar birçok siyasi riskler beklemekte.

FİNANSGÜNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika’nın en büyük ticaret ortağı olan Çin ile olan ilişkilerin bozulması çiftçisinden, borsasına kadar birçok sektörü etkilemekte. ABD – Çin arasındaki ticari gelirimler Almanya’nın ekonomisini de olumsuz yönde etkiledi. CNBC yazarı Dr. Michael Ivanovitch’ın haberine göre Alman ekonomi uzmanları gelecek yıl seçim sürecinde olacaklarından ticaret savaşları ile uğraşamayacaklar. Almanya’nın ikinci büyük ticari ortağı olan İngiltere’nin Brexit sonrası oluşacak ticari yapıya hazırlıkları devam etmekte.
ABD’nin ekonomik yaptırımları silah olarak kullanması uluslararası piyasaları etkileyen risklerden birini oluşturmakta. Almanya – Rusya arasında kurulan Kuzey Akımı 2 petrol hattı için alınacak yaptırım kararı, Fransız, Hollandalı ve birçok Avrupa ülkesi için olumsuz sonuçlar doğurabilecek.
İran’ının yaptırımlar ile dünya ekonomisinden soyutlanması bir diğer riski oluşturmakta. 80 milyon nüfusu, zengin doğalgaz rezervleri ve ticari yolların üzerinde olması İran’ı dünya ticareti açısından önemli bir ülke yapmakta.
Kuzey Kore’nin nükleer gücü bölge ve dünya için ekonomik riskler oluşturmakta. Çin ve Rusya’nın Kuzey Kore tarafında olması bölgeyi daha da dengesiz hale getirmektedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)