BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakPiyasalarda yeni balon korkusu----

Piyasalarda yeni balon korkusu

Piyasalarda yeni balon korkusu
05 Mayıs 2014 - 07:52 www.finansgundem.com

ABD'de 2 hafta önce bir malikane 250 milyon TL'ye satılarak rekor kırdı. Bu rekorlar akıllara 2007 krizini getiriyor

Dünya ekonomisinde toparlanma sinyalleri geliyor. Büyüme hızı yavaşlayan Çin'de yeniden gaza basma emareleri var. ABD ekonomisinde işsizlik rakamı son 5.5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Avrupa'da ise üretim artarken, işsizlik rakamları hızla aşağı iniyor. Uzun süredir daralan ekonomiler bu yıl ilk kez artı büyümeye geçebilecek. Bu ülkelere Yunanistan bile dahil. Ekonominin toparlanmasının en önemlisi ve en somutu konut satışları.

DOĞU AVRUPALI BİRİ ALDI

Akşam'da yer alan habere göre, dünyada 2008 yılından itibaren dip yapan satışlar yeniden canlandı. Hatta piyasa canlanmakla kalmadı fiyatlar dudak uçuklatan seviyelere yükseldi. Son iki haftada konut sektöründe peşpeşe üç rekor kırıldı. İlk ikisi ABD'den gelirken, son rekor önceki gün İngiltere'de gerçekleşti. Başkent Londra’da, Hyde Park manzaralı daire 140 milyon sterline yani 500 milyon liraya alıcı buldu. 'One Hyde Park' isimli rezidans projesindeki dairenin Doğu Avrupalı alıcısının kimliği açıklanmazken, lüks evin yeni sahibinin zengin bir Rus veya Ukrayna vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.

TADİLATLARI 621 MİLYON LİRA

1.486 metrekarelik dairenin içinde odaları ayıracak duvarlar bile yok. Alıcının daireyi baştan aşağıya dekore etmesi gerekecek. Bu durumda dairenin içi yapıldıktan sonra ise fiyatının 175 milyon sterline (yaklaşık 621 milyon TL) kadar çıkabileceği belirtiliyor.

2007 KRİZİ NASIL ÇIKMIŞTI?

Uzmanlara göre, üst üste kırılan rekorlar hayra alamet değil. Dünya emlak piyasasında yeni bir balon korkusu baş gösterirken, uzmanlar 2007'de ABD'de doğan krizin de emlak balonu nedeniyle ortaya çıktığını hatırlatıyor.

BUNUN ADI 'RUS RULETİ'

Uzmanlara göre dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var. O da Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik sonrasında ülkelerden kaçan zenginlerin Londra piyasasını hareketlenmesi. Eğer bu kaçıs sonrasında Londra, bir balonun etkisine girerse, o zaman Avrupa'nın krizden kurtulması bu kadar kolay olmayacak.

ABD, REKORU 2 HAFTA TUTTU

Bundan iki hafta önce de ABD tarihinin en pahalı malikanesi unvanını Connecticut eyaletinde bir köşk almıştı. 20 hektarlık bir arazi üzerinde bulunan malikane 120 milyon dolara alıcı buldu. Ancak ardından East Hampton'daki bir malikane tam 145 milyon dolara satılarak yeni rekorun sahibi oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)