BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda kayıtsızlık şaşırtmıyor ----

Piyasalarda kayıtsızlık şaşırtmıyor

Piyasalarda kayıtsızlık şaşırtmıyor
30 Temmuz 2014 - 17:19 www.finansgundem.com

Küresel siyaset sahnesinde son dönemin en büyük gerilimleri yaşanırken, piyasalar tepki vermiyor

ABD, Ukrayna’ya yönelik tavrı nedeniyle Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı. İsrail, Müslüman alemi Ramazan Bayramı’nı kutlarken, Gazze’ye bomba yağdırmaya devam ediyor. Ancak küresel piyasalarda gerginliğin izine rastlanmıyor. CNBC kanalına konuşan JPMorgan Varlık Yönetmi Küresel Başyatırım Stratejisti Michael Cembalest, “Şu anda dünyanın berbat bir yer olduğunu düşünürseniz kimse size tepki göstermez. Rusya-Ukrayna tansiyonu, Gazze saldırısı, Suriye’deki iç savaş, Afganistan, Irak, Somali, Nijerya ve Mali’deki ayaklanmalar ve hatta Kuzey Kore’nin füzeleri… Garip olan şu ki, bu gerilimler dünyanın en büyük borsalarını etkilemiyor. Ve bu artık yeni bir şey değil” dedi.
 
EKONOMİDEKİ PAYLARI KÜÇÜK
 
Uzmanlar, gerilimlerin yaşandığı ülkelerin küresel ekonomideki payları küçük olduğu için, piyasaların tepkilerinin sınırlı kaldığına işaret ediyor. Cembalest, bu ülkelerin küresel sermaye piyasalarındaki paylarının yüzde 0,7, küresel portföy akışındaki paylarının yüzde 0,4, küresel şirket kârlarındaki paylarının yüzde 0,8 olduğunu söyledi. Yatırım danışmanı, “1950 yılından bu yana, askeri gelişmeler özellikle ABD borsaları üzerinde etkili olmuyor. 1973’teki İsrail-Arap savaşı hariç. Çünkü o savaş Suriye’ye petrol ambargosu getirmişti ve petrol fiyatlarının rekor yüksekliklere çıkmasına neden olmuştu” diye devam etti. Cembalest, “Borsalar için iş dünyasından gelen üretim ve sipariş raporları, savaşlardan daha önemli” dedi.
 
GEÇMİŞTE KALDI
 
Analistler, yatırımcıların jeopolitik gelişmelere büyük tepkiler verme döneminin geride kaldığına işaret etti. Asya merkezli finansal danışmanlık şirketi Macquarie’nin analistlerinden Viktor Shvets, “Genel konuşmak gerekirse, borsa yatırımcıları jeopolitik riskleri dikkate alma konusunda iyi değiller ve bu yapmaları gereken en iyi strateji. Son 30-40 yıldır bu gelişmeleri göz ardı ediyorlar” dedi.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)