BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda "imalat" endişesi----

Piyasalarda "imalat" endişesi

Piyasalarda imalat endişesi
04 Şubat 2014 - 11:08 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Çin ve ABD'de kötü çıkan imalat sanayi verilerinden korkuyor.

Avrupa hisse senetleri, Japonya hisse senetlerindeki sert düşüşün Asya gösterge endeksini son beş ayın en düşük kapanışına doğru itmesinin ardından, düşüşünü üçüncü güne taşıdı ve küresel sqatış dalgasının daha da genişlemesine neden oldu. Türk Lirası, gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki yükselişine öncülük ederken, çinko 1989 yılından bu yana en uzun süreli kayıp dönemine yöneldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:28'de yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.7 ile Haziran'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 4.8 düştü ve düzeltme adı verilen duruma girdi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi de düzeltmeye girdi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin dün New York'ta Haziran'dan bu yana en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından yüzde 0.4 yükseldi. Türk Lirası dolar karşısında yüzde 0.8 değer kazandı ve Malezya ringgiti yüzde 0.5 yükseldi. Avustralya doları yüzde 1.7 prim yaptı. Çinko yüzde 0.5 geriledi ve düşüşünü 10'nci güne taşıdı.
ABD'de bugün açıklanacak olan fabrika siparişleri verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlere göre, dünyanın en büyük iki ekonomisinde imalat sanayindeki yavaşlama işaretlerine katkıda bulunması bekleniyor. Küresel hisse senetlerinin toplam değeri bu yıl, Çin'de yavaşlayan büyüme, ABD'de varlık alımlarının azaltılması ve Tayland'dan Ukrayna'ya, gelişen piyasalardaki halk hareketlerini yatırımcıları ürkütmesi ile birlikte yaklaşık 2.9 trilyon dolar eridi. UBS AG'nin bugün açıkladığı kar rakamı, analistlerin tahminlerinin iki katı seviyesinde geldi. Toyota Motor Corp., tüm yıl için kar tahminini yüzde 14 artırdı.
Credit Agricole CIB'de Asya için küresel piyasalar araştırma müdürü Mitul Kotecha, bugün e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Yatırımcılar kısa vadede risk varlıklarını azaltmalı, zira karmaşa yakın zamanda bitecek gibi görünmüyor," dedi ve "Varlık alımlarının azaltılması, ülke bazında gelişen piyasalara ilişkin endişeler ve Çin'de zayıf büyüme, volatilitenin birkaç hafta daha sürmesine neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)