BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda gözler "Yellen"ın konuşmasında----

Piyasalarda gözler "Yellen"ın konuşmasında

Piyasalarda gözler Yellenın konuşmasında
24 Eylül 2015 - 12:19 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in faiz artırımı konusunda ne düşündüğünün daha iyi anlaşılabilmesi için Yellen'ın konuşmasını bekliyor


Yen, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün yapacağı konuşmadan önce, önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında değer kazanırken, Asya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları geri çekildi. Yellen, bu konuşmasında, Fed'in bu yıl faiz artırımına gidip gitmeyeceği ve giderse bunu ne zaman yapacağı konusunda işaret verebilir.

Yendeki kazançlar, doların 5 Ağustos'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeden inmesini sağlarken, yatırımcılar Yellen'ın konuşması öncesi altın ve ABD HAzine tahvli aldılar. Japonya hisse senetleri, üç günlük tatilin ardından değer kaybderken, Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri yüzde 0.9 geriledi. ABD endeks vadeli kontratları düştü ve Avrupa endeks vadelileri dalgalı seyretti. Emtiagrubu yaklaşık bir ayın en düşük seviyesinden yükselirken, petrol varil başına 45 doların altında kaldı.

Tokyo'da Rakuten Securities sabit getirili menkul kıymet işleri bölüm müdürü Tsutomu Soma, "Hisse senetlerindeki zayıflığa dayanarak, riskten kaçınma işlemleri görüyoruz," dedi ve Fed son FOMC toplantısında hareketsiz kalırken, belirsizlik devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Küresel hisse senetleri ve emtia grubu, Fed'in 17 Eylül'de, enflasyonun hızına ve Çin'deki yavaşlamanın etkisine ilşikin endişeleri işaret ederek faizi değiştirmemesi ve bu yıl içinde faizina rtırılmayabileceği beklentisini güçlendirmesinin ardından sert düşüşlerle karşılaştı. Ancak daha sonra, aralarında Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın da olduğu bazı Fed yetkililerinin güçlü ABD toparlanması ile birlikte bu yıl faiz artırımına gidilebileceğini söylemesi doları güçlendirdi. 

Piyasalar

Yen 16 önemli para biriminin 14'ü karşısında değer kazandı ve dolar karşısında yüzde 0.3 ve sterlin karşısında yüzde 0.2 güç kazandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, son dört günde yaklaşık yüzde 2 yükseldikten sonra, yüzde 0.1 gerileyerek 1,216.13 puana indi.Euro dolar karşısında fazşa değişmeyerek 1.1184 seviyesinde kaldı.

Melbourne'de IG Ltd. şef piyasalar stratejisti Chris Weston, "Eğer Yellen, topluluğun değil de kendisinin fikrince konuşursa, ardından sanırım Lockhart'ın söylediğine benzer şeyler söylemeli. Yani Aralık ayında Faiz artırımının masada olduğunu," dedi ve "Eğer Yellen kendi kişisel duruşunu daha açık yansıtırsa, doların daha da yükseldiğini görebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Euro Stoxx 50 endeks vadeli kontratları, Londra saati ile 07:12'de fazla değişmezken, Standard & Poor’s 500  (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 geriledi. Enerji ve madencilik hisse senetleri dün ABD gösterge endeksinin yüzde 0.2 düşmsine neden olurken, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi kayıplarını dördüncü güne taşıyarak, iki haftayı aşkın sürenin en düşüğüne indi.

Japonya'da Topix Endeksi'nin yüzde 2.4 düşmesi, MSCI Asya Pasifik Endeksi'nin yüzde 1 gerilemesine destek oldu. Japonya haric MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong'daki kayıplarla birlikte yüzde 0.1 düştü. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.7 ve Hong Kong'daki Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 geriledi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi kazancını yüzde 0.8'e daralttı.

Bloomberg Emtia Endeksi Çarşamba günü, en son 1999'da gördüğü seviyeleri yeniden ziyaret ettiği 26 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandıktan sonra yüzde 0.2 tırmandı. Spot altın Londra'da yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,134.84 dolara çıktı.

Batı Teksas petrolü (WTI) son iki günde geriledikten sonra yüzde 0.7 tırmanarak varil başına 44.77 dolara ulaştı. ABD'de petrol üretimi son yedi haftada ilk kez arttı ve rafineriler faaliyet oranlarında Ocak ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)