BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda gözler merkez bankalarında----

Piyasalarda gözler merkez bankalarında

Piyasalarda gözler merkez bankalarında
07 Mart 2013 - 09:24 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar Japonya Merkez Bankası (BOJ) kararlarının ardından İngiltere (BOE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararlarına odaklandı

BOJ'un ucu açık tahvil alım programına hemen başlama kararı vermemesi Nikkei Endeksinin karar öncesindeki kazançlarının bir kısmını geri vermesine neden olurken, analistler BOJ'dan bu toplantıda farklı bir hamle beklenmediğini, dolayısıyla piyasalara etkisinin sınırlı olacağını belirtiyor.
ABD'de dün Dow Jones Endeksi rekorlarını geliştirmeye devam ederken, S&P 500 Endeksi de tarihi zirvesine doğru tırmanışını sürdürdü. Dow Jones Endeksi dün, açıklanan özel istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin de desteği ile günü yüzde 0,30 oranında yükselişle tarihinin en yüksek kapanışı olan 14.296 puandan kapattı.
Avrupa tarafında, bugünkü merkez bankaları kararları öncesinde pozitif görünüm devam etti ve Avro/dolar paritesindeki zayıf görünüme rağmen hisse senedi piyasaları dar bir bantta yatay hareket etti. Almanya'da DAX Endeksi günü yüzde 0,62 oranında yükselişle kapandı, İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0,07 oranında değer kaybetti.
Yurt içinde İMKB'de alıcılı seyir dün de devam etti ve endeks üst üste 8. işlem gününü de yükselişle tamamladı. İMKB 100 Endeksi analistlerin güçlü direnç olarak altını çizdikleri 82.500 seviyesine kadar yaklaşsa da bu seviyeden gelen satışlara rağmen günü yüzde 1,39 oranında yükselişle 82.174 puandan kapattı.
Analistler, bugün İngiltere ve Avrupa Merkez Bankası kararlarının ve sonrasında yapılacak açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, faizlerde bir değişiklik beklenmediğini, daha çok yapılacak açıklamaların takip edileceğini kaydediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)