BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda Fed hareketliliği----

Piyasalarda Fed hareketliliği

Piyasalarda Fed hareketliliği
18 Mart 2015 - 21:41 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar Fed'in faiz artışında sabırlı olacağı taahhüdünden vazgeçmesi ile yön buluyor

ABD hisse senetleri ve ABD Hazine tahvilleri, Fed'in ekonomik büyüme beklentisini ve faiz tahminlerini düşürmesi sonucu ralli yaparken, dolar değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 14:35'te yüzde 1.1 yukarıda seyrediyordu. Russell 2000 Endeksi rekor seviyeye çıktı. 10 yıllık ABD tahvil faizi 9 baz puan düşerek yüzde 1.96'ya geldi. Bloomberg Spot Dolar Endeksi ise yüzde 1.3 geriledi. Petrol fiyatları kayıpları tersine çevirerek yüzde 2 yükseldi.

Fed, faiz artışı için sabırlı olacağı taahhüdünü sözlü yönlendirmesinden çıkardı. Fed iki gün süren Açık Piyasa Komitesi (FOMC) sonrası faizleri sabit bırakırken, Başkan Yellen'ın en az iki ay boyunca Faiz artırılmayacağı anlamına geldiğini ifade ettiği "sabırlı" ibaresi kullanılmadı. Fed'in açıklamasında en çok dikkat çeken noktalardan biri de Fed başkanlarının yıl sonu için federal fonlama oranı beklentisinin yüzde 1,125'ten yüzde 0,625'e indirilmesi oldu.

Fed'in sözlü yönlendirmesinde federal fonlama oranında Nisan ayı toplantısında bir artışın olası olmadığı ifade edilirken, sıkılaşmanın istihdam piyasasında daha fazla iyileşme olması ve enflasyonun orta vadede yüzde 2'lik hedefe doğru çıkması noktasında makul oranda güven duyulması halinde gerçekleşeceği belirtildi. Panelin 2015 büyüme tahmini Aralık'taki yüzde 2.6 ila 3.0'dan yüzde 2.3 ila 2.7 arasına çekildi. FOMC'nin 2015 için işsizlik oranı tahmini ise Aralık'taki yüzde 5.2-5.3 arasından yüzde 5 ila 5.2 arasına indirildi.

Bloomberght.com'a konuşan İş Yatırım Uluslararası Piyasalar, Hisse Senedi ve Türev Müdürü Şant Manukyan, Fed'in hiç acelesi olmadığı mesajını verdiğini ifade etti. 2015 için faiz artışı beklentisinin sert bir şekilde aşağıya çekildiğini söyleyen Manukyan "Büyüme değerlendirmesi sağlam yerine mütevazi olmuş. Yani son çeyrek verileri yansıtılmış" diye konuştu. FOMC'nin beklentileri noktasında büyük revizyon olduğunu ifade eden Manukyan "Fed sabırlı olmayacaksa da hiç aceleci değil" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)