BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda faiz sarsıntısı yaşanabilir!----

Piyasalarda faiz sarsıntısı yaşanabilir!

Piyasalarda faiz sarsıntısı yaşanabilir!
14 Mayıs 2015 - 06:37 www.finansgundem.com

Greenspan yaklaşık 9 yıl sonra Fed faizi ilk kez artırdığında piyasalarda "taper tantrum" olarak nitelenen bir sarsıntı olacağını söyledi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eski başkanı Alan Greenspan Amerika'da beklenen faiz artışı konusunda uyardı. 89 yaşındaki Greenspan, yaklaşık 9 yıl sonra Fed faizi ilk kez artırdığında piyasalarda "taper tantrum" olarak nitelenen bir sarsıntı olacağını söyledi.

Washington'da bir konferansta konuşan Greenspan, "Yaşadığımız taper tantrumu hatırlayın bir başkası olacak" dedi. Faizlerin artırılmasını normalleşme açısından "harika" olarak niteleyen Greenspan, ancak bunun sert geçeceğini öngörd.

Taper tantrum, Mayıs 2013'te dönemin Fed Başkanı Ben Bernanke'nin aylık tahvil alımlarını yıl sonu itibariyle azaltacağını açıklamasına piyasaların aşırı ve oynak tepki vermesiyle yaşanmıştı.

Dolar bağımlılığı yüksek gelişmekte olan piyasalarda hisseler düşmüş, dolar cinsinden tahvil faizleri yukarı fırlamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)