BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda dolar, euro güne başladı----

Piyasalarda dolar, euro güne başladı

Piyasalarda dolar, euro güne başladı
18 Mart 2020 - 08:01 www.finansgundem.com

Dolar/TL güne 6,40 seviyesinden başladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı izlenecek

Teşvik paketlerinin etkisiyle ABD borsaları dün yönünü yukarı çevirdi ve yükselişle kapandı. Dow Jones endeksi yüzde 5,2, S&P 500 yüzde 6,0 ve Nasdaq yüzde 6,2 artışla kapandı. Ancak bu sabah vadeli piyasada yeniden düşüş yaşanıyor.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Donald Trump yönetiminin korona virüsü salgınının etkileriyle mücadele kapsamında hazırladığı ve Kongre’ye sunduğu ekonomik tedbirlerin ABD ekonomisine 1 trilyon dolar enjekte edeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Fed, Wall Street'te tahvil ve diğer finansal varlıkların satışı için önemli olan iki düzine kadar piyasa yapıcıya kısa vadeli kredi verecek.

New York borsası yükselişle kapandı

Fed işletmelerin kredi ihtiyaçları için bir adım daha attı

Dolar/TL 6,40 seviyesinden güne başlarken, Euro/TL 7,06'dan açıldı.

Bugün gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek korona virüs ile mücadele çerçevesinde kapsamlı eşgüdüm toplantında olacak. Toplantı saat 14.00'te başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Merkel, Birleşik Krallık Başbakanı Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile dörtlü zirve gerçekleştirdi. Korona virüs tedbirleri nedeniyle video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen zirvede korona virüsle mücadele, sığınmacı meselesi gibi konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dörtlü zirve açıklaması

Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türkiye’de korona virüsten kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "korona virüs ile mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Kendisi 89 yaşındaydı, virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı” dedi.

JP Morgan, TCMB'den Nisan'da 75 baz puan faiz indirimi bekliyor.

TCMB Kurul toplantısını erkene aldı

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın verdiği habere göre, G20 dönem başkanı olan Suudi Arabistan, yeni korona virüs salgını ile mücadele yollarının tartışıması için G20 liderlerinin gelecek hafta bir araya gelmelerini önerdi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cumhuriyetçi senatörler ile yaptığı basına kapalı görüşmede, korona virüs salgınının ekonomik etikleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dünya Bankası, üye ülkelerin global korona virüs salgınına yanıt için ihtiyaç duyabilecekleri finansmanın hızla karşılanması için 3 Mart'ta oluşturduğu fonu 2 milyar dolar daha artırarak 14 milyar dolar seviyesine yükseltti.

Çin'de COVID19 salgının en çok etkilediği Hubei eyaleti haricindeki işletmelerin yüzde 90'dan fazlasının işbaşı yaptığı bildirildi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, global ekonominin korona virüs salgınının neden olduğu şokun sersemliğinde olduğunu belirtti ve merkez bankacılırın ekonomiyi canlandırmak, piyasaları çalışır tutmak için yapabilecekleri ne varsa yapmaları gerektiığini söyledi.

Reuters/Ipsos tarafından yapılan ve dün yayınlanan ankete göre, Amerikalıların aşağı yukarı yarısı ABD hükümetinin korona virüsün yayılmasını yavaşlatmak için daha agresif şekilde hareket etmesini istiyorlar.

TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

ABD'de haftalık MBA mortgage endeksleri (14.00), konut başlangıçları (15.30), DOE haftalık petrol stokları (17.30) verileri izlenecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)