BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar siyasete kilitlendi----

Piyasalar siyasete kilitlendi

Piyasalar siyasete kilitlendi
15 Mayıs 2016 - 08:47 www.finansgundem.com

AK Parti’nin olağanüstü kongre ile ‘başbakanı yenileme’ süreci ve ‘erken seçim ihtimalı’ bir süredir siyasetin piyasalar üzerinde azalan etkisini yeniden artırdı.

Siyaset ağırlıklı gündeme bağlı olarak piyasalar üzerindeki baskı sürüyor. Dış borsaların seyri, petrol fiyatları, terör eylemleri, Suriye ve Kilis, merkez bankasıkararları, petrol fiyatları, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler diğer gündem konuları. Siyasi gelişmelerin piyasalar üzerindeki etkisi bu dönem daha fazla. Yeni başbakan, yeni ekonomi yönetimi, başkanlık ve erken seçim tartışmalarına bağlı siyasi belirsizlikler sürüyor. Daha çok erken seçim olasılığı ile ilişkilendirildiğindenMHP’de kongrenin toplanıp toplanmayacağı konusunda farklı mahkeme kararları hafta içi ayrı bir belirsizlik konusu oldu. Davutoğlu’nun çekildiği hafta yabancı yatırımcıların 298 milyon dolarlık hisse senedi, 182 milyon dolarlık tahvil bono olmak üzere toplam 480 milyon dolarlık satış yapmaları dış piyasaların Türkiye’deki siyasi gelişmelere tavrını göstermesi açısından önemli. Cumhurbaşkanının Kilis’e saldırılar için “Sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz” açıklaması Suriye’ye harekat olasılığını artıran bir gelişme olarak değerlendirildi. Olumlu fiyatlamaya konu olabilecek yeni beklenti ve yeni hikaye ihtiyacı dışında zorlaşan gündem borsaya satış, faiz ve döviz tarafına ise yükseliş olarak yansımış durumda. Olumsuz gelişmelerin belli ölçüde satılmasından kaynaklanan dalgalanmalar olsa da bu seyrin önümüzdeki hafta devamı olasılığı yüksek görülüyor. Mevcut gündeme ilave olarak 18 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak olan 26-27 Nisan FED toplantı tutanakları yakından takip edilecek. 

80 BİN SEVİYESİ ÖNEMLİ
Borsada dalgalı seyirle düşüş trendi devam ediyor. İlk destek 77.200 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde sert düşüşten dolayı tepki yükselişleri görülebilir. Tepki çıkışının devamı için 80.000 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler 81.000 ve 83.000 seviyelerinde bulunuyor. Endekste henüz teyit olmamakla birlikte son dönemde düşüş formasyonlarından “Ters Flama” formasyonu oluşmuş durumda. Bu açıdan 77.200 seviyesinin altında düşüş hareketinin devamıyla sonraki destekler 75.000 ve 73.500 seviyelerinde. Endekste destek seviyelerinde tepki alımları görülse de satış baskısı sürebilir.

2.97 SEVİYESİ TEST EDİLDİ
Dolar/TL kurunda, tepki yükselişi devam ediyor. Geçen hafta için verdiğimiz 2.97 seviyeleri test edildi ve satışla karşılaştı. Ancak gelen satışlar alım fırsatı olarak kullanıldı. 2.977 seviyesi direnç olarak geçerliliğini korurken çıkışın devamı için bu seviyenin üzerinde kalınması gerekecek. Bu durumda son dönemde oluşan ve işlerlik kazanan çıkış formasyonlarından “Flama” formasyon hedefine hareket devam edebilir. Sonraki dirençler 3.00 ve 3.06-3.08 seviyelerinde. 3.06-3.08 daha önemli. Geri çekilmelerde ise ilk destek 2.95 seviyesinde buluyor. Bu seviyenin üzerinde çıkış hareketi gücünü koruyacaktır. Direnç seviyelerinde satış denemeleri görülse de çıkış hareketi etkisini sürdürebilir. ZEYNEL BALCI - HÜRRİYET

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)