BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için kritik saatler----

Piyasalar için kritik saatler

Piyasalar için kritik saatler
22 Ekim 2014 - 09:29 www.finansgundem.com

ECB'nin şirket tahvili alım beklentisinden destek bulan piyasalarda ABD enflasyon verisi bekleniyor. Dolar/TL 2.2450 seviyelerinde...

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahvil alım programına şirket tahvillerinin de dahil edeceğine yönelik haberin dün piyasaları rahatlatması ardından, bugün Fed'in faiz politikasına ilişkin algılamada yön verici olacak ABD enflasyon verisi izlenecek. ABD'de bugün saat 15:30'da Eylül ayı TÜFE ve çekirdek TÜFE verileri açıklanacak.  Yurtiçinde ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor.

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, TCMB'nin dün yaptığı TL ZK'lara ödenecek telafi faizi duyurusu sonrasında piyasalarda önemli bir tepki görülmediğini söyleyerek, "ECB'nin şirket tahvilleri alımını değerlendirdiği yönünde dün çıkan bir haber, bölge ekonomisine ilişkin ileriye dönük bazı endişelerin nispeten yatışmasına neden olurken, artan risk iştahıyla birlikte hisse senetlerinde alım görüldü ve güvenilir liman özelliği geriye itilen tahvillerde satış yaşandı" dedi. Uslu şöyle devam etti:

"Bugün ABD TÜFE verisi izlenecek. Enflasyonun beklentinin altında gelmesi halinde Fed'in faiz artırımını öteleyeceği düşünceleri destek bulacağı için dolarda satım görülmesi beklenebilir. Böyle bir durumda euro/dolar paritesinin yeniden 1.28'in üzerine yükselebilir. Dolar/TL de büyük ölçüde pariteye bağlı hareket edecektir. Verinin beklentiden düşük gelmesi halinde dolar/TL'de 2.24 seviyesinin altını görmeyi bekleyebiliriz. Kurda 2.2525 seviyesi ise ilk direnç olarak öne çıkıyor."

Reuters haberine göre Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politikaları hakkında bilgi sahibi kaynaklar ECB'nin şirket tahvilleri alımını değerlendirdiğini, konu hakkındaki kararı Aralık ayındaki toplantıdan itibaren alabileceğini ve alımlara gelecek yılın başında başlayabileceğini belirtti.

Merkez Bankası (TCMB) dengeli büyüme ve yurtiçi tasarrufları güçlendirmek amacıyla dört yıl aranın ardından bankaların TCMB'de tuttukları TL zorunlu karşılıklara yeniden Faiz ödeme kararı aldı.

Dün saat 18:06'da 2.2391/2.2396 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah  2.2450/2.2460 seviyesinde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)