BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için flaş balon uyarısı----

Piyasalar için flaş balon uyarısı

Piyasalar için flaş balon uyarısı
30 Ekim 2013 - 10:18 www.finansgundem.com

Blackrock fonunun CEO'su Laurence Fink Fed'in uyguladığı tahvil alım programının birçok sektörde balona yol açtığını iddia etti

4.1 trilyon dolarlık Blackrock fonunun CEO'su Laurence Fink Amerikan Merkez Bankası'nın uyguladığı tahvil alım programının birçok sektörde balona yol açtığını iddia etti. Fink bu programın bir an önce azaltılmasını önerdi. Eğer Fed Fink'i dinler, tahvil alım programı erken azaltılırsa Türkiye etkilenebilir.

Piyasalar bu akşam Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) aylık toplantısı sonrası çıkacak kararları bekliyor. ABD Ekim ayının büyük bir bölümünde "kepenk kapattığı" için Fed'den aylık 80 milyar dolarlık tahvil alım programına aynen devam etmesi bekleniyor.

Ancak bu beklenti sürerken dünyanın en büyük fonunun liderinden önemli bir açıklama geldi. 4.1 trilyon dolarlık Blackrock fonunun CEO'su Laurence Fink Fed'in uyguladığı mevcut tahvil alım programının birçok sektörde balona yol açtığını iddia etti. Hisse fiyatlarında şişme olduğunu iddia eden Fink Fed'in tahvil alımını hızlı bir şekilde düşürmesi gerektiğini söyledi.

Fink'in işaret ettiği hisse fiyatları ABD'de son zamanlarda büyük yükseliş yaşıyor. S&P 500 endeksi bu yıl içinde yüzde 24 yükseldi. Amerikan borsalarında yıllık rekorlar da Ekim ayında görülmeye başlanmıştı.

TAHVİL ALIMI ERKEN AZALIRSA TÜRKİYE ETKİLENİR
Öte yandan uzmanlar Fed'in tahvil alımını azaltması durumunda gelişen ülkelere sermaye akımının yavaşlaması sonucu Türkiye gibi ülkelerin etkileneceğini belirtiyor. Piyasaların Fed'in tahvil alımına Mart 2014'te başlayacağını fiyatladığını belirten uzmanlar Fed'in bu tarihtren daha önce sürpriz bir şekilde alımı azaltmasının olumsuz etkileri olabileceğini belirtiyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)