BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Fed kararını olumlu karşıladı----

Piyasalar Fed kararını olumlu karşıladı

Piyasalar Fed kararını olumlu karşıladı
16 Aralık 2015 - 21:29 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in büyük ölçüde beklenen faiz artırımını nihayet gerçekleştirmesini olumlu karşıladı

ABD hisse senetleri, Fed'in yedi yıldır süren sıfır faiz dönemini sonlandırması ve gelecek yıl faiz artırımlarının kademeli yapılacağını tekrarlamasının ardından kazançlarını genişletirken, iki yıl vadeli ABD tahvil faizleri son beş yıldır ilk kez yüzde 1 seviyesini aştı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, ABD merkez bankası Fed'in 25 baz puan ile 2006'dan bu yana ilk kez Faiz artırımına gitmesinin ardından, New York saati ile 14:06'da yüzde 0.8 yukarıda seyrediyordu. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yukarıda seyrederken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan tırmanarak yüzde 2.29'a çıktı.

Fed gösterge faizi, yaklaşık 10 yıl sonra, beklendiği şekilde 25 baz puan artırdı ve bu kararı oybirliği ile aldığını duyurdu. Fed öte yandan, sonraki artışların, yine beklentilere paralel olarak, kademeli olacağını vurguladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) federal fonlar faizi için hedef aralığı oybirliği ile 25 baz puan yükselterek, yüzde 0-yüzde 0.25'ten yüzde 0.25-yüzde 0.50'ye çıkardı.

Fed Başkanı Janet Yellen TSİ 21:30'da basın toplantısı yapacak.

Fed'in bu adımı, hisse senetlerinin yüzde 200 yükselmesine ve toplam değerinin 15 trilyon dolar kadar artmasına neden olan 6.5 yıllık boğa piyasasının en büyük destekçisi konumundaki, daha önce görülmemiş uzunlukta parasal teşvik dönemini sonlandırdı. Yatırımcılar şimdi, Fed'in ekonomik büyümeye yönelik agresif desteği olmaksızın, hisse senetleri ve doların nasıl bir seyir izleyeceğine bakacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)