BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar düşüyor altın tırmanıyor----

Piyasalar düşüyor altın tırmanıyor

Piyasalar düşüyor altın tırmanıyor
07 Haziran 2013 - 12:02 www.finansgundem.com

Nisan ayındaki sert düşüş sonrasında toparlanmaya çalışan altın ayı piyasasına giren borsaların artması ile yeniden tırmanıyor

Dolar Japon Yen’indeki kısmı yorgunluk altın fiyatlarını yukarı çekiyor. FED’in tahvil alımlarını sınırlandırması beklentisi ile baskı altında olan altın fiyatlarında ayı piyasasına giren ekonomilerdeki artış da yukarı yönlü harekete destek veriyor.
Altın piyasaları hisse senedi piyasalarında boğa eğilimin artması boğa tavrını aldı. Son 5 yılın en yüksek seviyelerinden düşen  hisse senetleri be dolarda yaşan zayıflama ile gelecek haftada da altının yükseleceği beklentisi dikkat  çekiyor.
Haftalık altın satışlarında Mart ayından beri en düşük seviyelere gelinirken yıl genelinde 45 milyar dolarlık satış gerçekleşti. Nisan ortasında yüzde 20 üzerinde düşüşle ayı piyasasına giren sarı metalde fiziki talepte 5 Haziran’da yılın rekoru kaydedildi.
Piyasalar üzerinde baskının artması ile yatırımcının yeniden altına yönelmesi ile 1.400 doların üzerine atan altının ons fiyatı haftanın son işlem gününde ABD’den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi öncesinde baskı atında gelinen seviye ise 1413 dolardan 1411 dolara çekildi.
Yıl genelinde yüzde 16 düşüş yaşarken, S&P GSCI emtia endeksi yüzde 3.1 geri çekildi. MSCI dünya endeksi ise aynı dönemde yüzde 6.3 yükseldi. Tahvil piyasasında ise yüzde 1’lik düşüş dikkat çekiyor.
Fiziksel talebin artışına karşın hedge fonlarda çıkış devam ediyor. Özellikle Nisan’daki sert düşü öncesinde başlayan çıkış Haziran ayında da devam ediyor. Altına yatırım yapan hedge fonların sayısın  2010’dan bu yana en düşük seviyelere geldiği kaydediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)