BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Draghi'ye odaklandı----

Piyasalar Draghi'ye odaklandı

Piyasalar Draghi'ye odaklandı
06 Haziran 2013 - 09:51 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalara odaklandı

Küresel piyasalarda dün, açıklanan makroekonomik veriler ve parasal genişlemeye yönelik endişelerle satış baskıları artarken, bugün Avrupa Merkez Bankasının (ECB) faiz kararı ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalar piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacak.
ABD'de yetkililerin, ABD Merkez Bankasının (Fed) parasal genişleme adımlarına yönelik belirsizlik yaratan açıklamaları ve makroekonomik verilerin beklentileri karşılamaması nedeniyle Dow Jones endeksi yüzde 1,43 oranında değer kaybederek günü son bir ayın ardından ilk kez 15.000 puanın altında 14.961 puandan tamamladı. Dün açıklanan özel sektör istihdam verisinin beklentileri karşılamamasının yarattığı parasal genişlemeye yönelik iyimserliğin Fed başkanlarının konuşmalarında verdiği sinyallerle bozulduğunu belirten analistler, açıklanan Bej Kitap raporunda da piyasaların istediğini bulamadığını kaydetti.
Avrupa tarafında ilk çeyrek büyüme verisinin beklentiler paralelinde gelmesi ve ABD'de beklentilerin altında kalan makroekonomik verilerle bugünkü ECB faiz kararı öncesinde avro/dolar paritesi 9 Mayıs'tan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1,3114'ü gördü. Bugün ECB'nin faizlerde bir değişikliğe gitmesini beklemeyen analistler, Başkan Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalara odaklanılacağını ifade ediyor. Dün Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1,20 oranında düşüşle 8.196 puandan tamamlarken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,12, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,87 oranında değer kaybetti.
Dün işlem vergileri ve faizlerde yaptığı düzenlemelerle gelişmekte olan ülkeler arasında öne çıkabileceği belirtilen Brezilya'da Bovespa endeksinin yüzde 2,26 ile en hızlı düşüşü gerçekleştiren borsalardan biri olması ise dikkati çekti.
Yurt içinde "Gezi parkı olayları" nedeniyle yaşanan tedirginliğin, yetkililerin açıklamalarıyla azaldığı izlense de analistler, dün küresel piyasalardaki satıcılı seyir ve bugün yurda dönmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının beklenmesinin tepki alışlarını da sınırladığını belirtiyor. Dün kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten yapılan açıklamada Türkiye'de yaşananların ekonomiye etkilerinin tolare edilebilir olduğunu ve not görünümünde bir değişikliğe neden olmayacağını belirttiğini de hatırlatan analistler, endeksin teknik olarak 79.000 - 82.500 bandı arasındaki hareketlerinin takip edileceğini kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.30 Almanya, mayıs ayı inşaat sektörü PMI
12.30 Türkiye, BDDK bankacılık sektörü nisan ayı verileri
13.00 Almanya, nisan ayı fabrika siparişleri
14.00 İngiltere, Merkez Bankası (BoE) fazi kararı
14.30 Türkiye, TCMB haftalık para ve banka istatistikleri
14.45 Avro Bölgesi, Merkez Bankası (ECB) Faiz kararı
15.30 Avro Bölgesi, ECB Başkanı Mario Draghi’nin basın toplantısı
15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)