BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPiyasalar cuma gününe kilitlendi! Reform paketi açıklanıyor----

Piyasalar cuma gününe kilitlendi! Reform paketi açıklanıyor

Piyasalar cuma gününe kilitlendi! Reform paketi açıklanıyor
10 Mart 2021 - 07:48 www.finansgundem.com

Türkiye'nin yanı sıra uluslararası yatırımcıların da merakla beklediği reform paketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından cuma günü açıklanacak


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, iş dünyasının merakla beklediği Ekonomik Reform Paketi’ni cuma günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde kamuoyuna açıklayacak.

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye davet edecek olan Erdoğan’ın açıklayacağı pakette mali disipline öncelik verilecek. Kamuda tasarruf vurgusunun ön plana çıktığı pakete göre başta bakanlıklar olmak üzere kamu kurumları, mecburi haller ve öncelikli projeler dışında yıl içinde verilen ödeneğin üzerinde harcama yapamayacak.

ÖZEL OLARAK İSTANBUL

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ekonomi yönetiminin bir süredir ilgili tüm taraflarla yaptığı istişareler sonucunda hazırlanan Ekonomik Reform Paketi, açıklanıyor. İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi olması yönünde yapılan çalışmalar ışığında açıklanacak reform paketi toplantısında Erdoğan, uluslararası yatırımcılara Türkiye daveti yapacak. Pakette son dönemde ekonomi yönetiminin sık sık tekrarladığı mali disiplin vurgusu öne çıkacak. Bu kapsamda pakette kısa, orta ve uzun vadede mali disiplini güçlendirecek kapsamlı kamu maliyesi politikalarına dönük hedefler yer alacak.

ACİLİYET ŞARTI

Reform paketiyle başta bakanlıklar ve kamu kurumları olmak üzere harcamalarda israftan kaçınılması, ödeneklerin etkili ve yerinde kullanılması sağlanacak. Paketle birlikte kurumlar, acil ve zaruri durumlarla projeler dışında yıl içinde verilen ödeneğin üzerinde harcama yapmaması için yakından takip edilecek. Kamu harcamaları, şeffaflık ilkesi doğrultusunda izlenecek. Harcamaların etkililik, ekonomiklik ve verimlilik durumlarının raporlanmasını sağlamak için belli periyotlarla harcama gözden geçirmeleri yapılacak.

VERİMSİZ HARCAMA

Bu sayede verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek. Bu ödeneklerin öncelikli harcama alanlarına tahsis edilmesi sağlanacak. Kamu yatırımlarında tasarruf sağlamak amacıyla kamu ihale ve sözleşme süreçleri tamamen yenilenecek. Böylece ihale süreçlerinin iyileştirilmesi, rekabetin arttırılması ve bürokrasinin azaltılması amaçlanıyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip UÇAR10 Mart 2021 12:12

    REFORM, Demokrasi olan ülkelerde olur. Halkın önüne getirilenlerden hep vatandaş zararlı çıkıyor. Göreceksiniz abuk subuk şeylerle ortaya çıkarlar.

  • acı ama gerçek10 Mart 2021 11:49

    Buda insan hakları eylem planı gibi fos çıkacak. Çünki niyet bu değil. Sadece AB ve ABD ye karşı bir algı yaratma peşindeler. Ekonomik olarak çok sıkıştılar. Deniz bitti. Seçimde yakın çözüm arıyorlar.