BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar büyüme endişesi yaşıyor----

Piyasalar büyüme endişesi yaşıyor

Piyasalar büyüme endişesi yaşıyor
17 Ekim 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

ABD ekonomisinin toparlandığına yönelik beklentileri fiyatlayan piyasalar, küresel büyüme endişeleriyle sarsıldı

Öte yandan, petrol fiyatlarının da 83 dolarla son 4 yılın en düşük seviyelerinde seyretmesi ve jeopolitik kaygılar borsalara sert satışlar getiriyor. Avrupa borsalarındaki kayıplar yüzde 2’yi buldu. BIST 0.37 değer kaybetti. Dolar ise 2.27 TL’den işlem gördü. Borsalardan kaçan yatırımcı için yeni güvenli liman tahviller oldu.

Milliyet'in haberine göre, Saxo Capital Uluslararası Piyasalar Müdürü Burak Demirpehlivan, “Piyasa son dönem kendine referans aldığı nedenleri, aşırı fiyatlanmaları nedeniyle sorgulamaya başladı. Ana başlık FED’in faiz artırımına ne zaman gideceği ve ABD’deki makroekonomik görünümün düzeleceği üzerine kurulmuştu. Dünyanın geri kalanına bakıldığında büyüme ile ilgili beklentiler olumsuz. Bu dayanak ile kuvvetlenen dolar talebi sert bir etki yaratarak yapısal sorunları olan diğer ekonomileri (neredeyse dünyanın geri kalanı) vurdu” dedi.

‘Umut faiz ötelemede’

“Yalnızca ABD’de toparlanma hikayesi üzerine kurulu bir senaryonun uzun süre fiyatlanması kolay görünmüyor” diyen Demirpehlivan, FED’in piyasaların yönünde asıl belirleyici olmayı sürdüreceğini söyledi. Demirpehlivan, “Piyasanın umudu Faiz artırımı takviminin ötelenmesi anlamına gelecek açıklamalar” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)