BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar bu teklifi beğendi----

Piyasalar bu teklifi beğendi

Piyasalar bu teklifi beğendi
10 Temmuz 2015 - 13:58 www.finansgundem.com

Piyasalar Yunanistan'ın son teklifine olumlu tepki veriyor

Yunanistan ya anlaşacak ya da temerrüde düşecek. Analistler Yunanistan için çok kritik olan süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Piyasalar, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın kurtarma fonu karşılığında kreditör taleplerinin çoğunu kabul etmesine pozitif reaksiyon gösteriyor. Royal Bank of Scotland (RBS) analistleri, Yunanistan borç anlaşmasını şu an daha yüksek ihtimal dahilinde olduğunu ifade ediyorlar. Deutsche Bank ve Daiwa analistleri ise son gelişmeleri olumlu görüyorlar.

Yunanistan, Avrupa İstikrar Mekanizması’ndan (ESM) 3 yıllık bir kurtarma talep etti ve bu hafta sonu söz konusu istediğin karşılık bulup bulmadığı anlaşılacak. Eğer bir anlaşma sağlanamazsa Avrupa Merkez Bankası Pazartesi günü acil likidite fonları yoluyla Yunan bankalarına daha fazla destek sağlamayacağına karar verebilir. Bu da temerrüde düşmeye ve nihayetinde Euro’dan çıkışa neden olabilir.

RBS’nin makro kredi stratejileri yöneticisi Alberto Gallo, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ni terk etmesinin total doğrudan minimum finansal maliyetinin 227 milyar euro (252 milyar dolar) olacağı yönünde bir hesaplama yaptı. Gallo, borç yapılandırması maliyetinin ise 60 ile 130 milyar euro arasında olduğunu belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)