BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPiyasalar AMB'nin hamlesine odaklandı----

Piyasalar AMB'nin hamlesine odaklandı

Piyasalar AMB'nin hamlesine odaklandı
03 Haziran 2014 - 19:29 www.finansgundem.com

Avrupa'da Napolyon Savaşları'nın yaşandığı 200 yıl öncesinden bu yana görülen en düşük hükümet tahvili faizleri, AMB'ye mesaj niteliğinde

Avrupa'da Napolyon Savaşları'ndan bu yana görülen en düşük hükümet tahvili faizleri, yatırımcıların Mario Draghi'den daha fazla aksiyon beklediğini gösteriyor.

Güven oyu yerine, son 200 yılın en keskin rallisi, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı'nın ekonomik durgunluk  ve deflasyonla mücadelede riskleri savmak konusunda yol gösteriyor. Euro Bölgesi enflasyonunun AMB'nin hedefinin yarısından da az olarak gerçekleşmesinin, bölgenin her zamankinden uzun süren resesyon sürecinden çıkmasının yıllar alacağı düşüncesini yaratmasıyla, Avusturya, Belçika, Fransa ve Almanya ABD'den daha düşük oranlarla borçlanabiliyor.

Tahvil, faiz ve türev piyasalar, 2009 yılında Yunanistan'da başlayıp İspanya ve İtalya'yı etkisi altına alan finansal bulaşmada bir azalmaya işaret ederken daha yakından bir bakış, yüksek borç ve açıkları, rekor seviyelerdeki işsizlik oranını ve hala onarılmayı bekleyen bir bankacılık sistemini gözler önüne seriyor.

AMB politika yapıcıları iki gün içinde ekonomik görünüme dair kendi perspektiflerini paylaşacak ve muhtemelen Euro Bölgesi resmi faiz oranını sıfıra doğru indirerek, ilk defa mevduat faizlerini negatife çevirecek.  

Investec Asset Management'tan Russell Silberston, "Faizlerin resmi seviyesi büyümeye yönelik inanılmaz zayıf bir görünüm ortaya koyuyor. Bu, size para politikasının çok sıkı olduğunu ve risklere yönelik bir rehavet bulunduğunu gösteren güçlü bir sinyaldir. Hala bankaların stres testlerinin sonuçlarını bekliyoruz, enflasyon da büyüme de çok düşük" yorumunda bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)