BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar 1-2 ay içerisinde yerine oturur----

Piyasalar 1-2 ay içerisinde yerine oturur

Piyasalar 1-2 ay içerisinde yerine oturur
01 Şubat 2014 - 11:20 www.finansgundem.com

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Özdağ, "faiz oranlarında yaşanan artışın geçici olduğunu düşünüyoruz"dedi

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Türkiye'nin finans sektörünün kuvvetli olduğunu belirterek, "Bu anlamda faiz oranlarında yaşanan artışın geçici olduğunu düşünüyoruz. Bu bir süreç ve biz piyasaların 1-2 ay içerisinde kendiliğinden yerine oturacağını düşünüyoruz" dedi.
Özdağ, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışı kararına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş dünyasının, Faiz artışlarını olumlu karşılamasının hiçbir zaman mantıklı olmadığını savundu.
Türkiye'nin makro ekonomik gidişatına göre ihtiyaç duyduğunda bu tip araçlara başvurulabileceğini anlatan Özdağ, "Bu tip konularda ülke ekonomisinin mutlaka böyle bir pozisyon alması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde yeniden dengelemeyle piyasadaki arz ve taleple bu faiz oranlarıyla ülkemize gelecek yeni sermayelerle beraber faizlerin biraz daha aşağıya gitmesi gerektiğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Özdağ, piyasanın kendisinin faiz oranlarını oluşturacağına inandığını ve ülke ekonomisindeki borçlanma oranlarıyla bütçe açığında çok büyük sıkıntılar olmadığını vurguladı.
Güven endeksini önemsediklerini, endeks oranlarının düşmemesi gerektiğini dile getiren Özdağ, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin finans sektörü çok kuvvetli, gayet iyi. Bu anlamda faiz oranlarında yaşanan artışın geçici olduğunu düşünüyoruz. Bu bir süreç ve biz piyasaların 1-2 ay içerisinde kendiliğinden yerine oturacağını düşünüyoruz. Paranın yüksek maliyetli olması, yatırımlarda bizi daha tedbirli olmaya sürükler diye düşünüyorum ancak mevcut ekonomi ve siyasetin devam edeceğini düşünüyorum. Ekonomik istikrarı her zaman destekliyoruz. Bu süreci de hep beraber iyi bir şekilde yöneteceğimize inanıyorum.
Son günlerde herkes, dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelere odaklandı. Avrupa piyasaları canlanıyor, ilk defa dünya büyüme trendini konuşuyor. İhracatımızın yoğun olduğu Avrupa piyasalarına bu hareketlenmeyi ihracatçımız iyi değerlendirirse dış satışımızda ciddi bir artış olacak. Bu yılki büyümemizin ağırlıklı olarak ihracat ve turizmden geleceğini düşünüyorum." A.A
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)