BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasada Rusya krizi ne kadar sürer?----

Piyasada Rusya krizi ne kadar sürer?

Piyasada Rusya krizi ne kadar sürer?
04 Aralık 2015 - 11:27 www.finansgundem.com

Destek Menkul Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, "Türkiye çökerse kara delik gibi etrafındaki tüm bölgeyi de içine çeker" dedi

Destek Menkul Değerler'in sponsorluğunda düzenlenen "Küresel Ekonomide 2016 Senaryoları" konulu panelde konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, piyasaların Rusya krizinin uzun sürmesini beklemediğini, Putin'in karizmasını çizdirmenin ızdırabı içinde sert tepki gösterdiğini söyledi.
 
Destek Menkul Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen ise Türkiye çökerse kara delik gibi etrafındaki tüm bölgeyi de içine çeker." diye konuştu.
 
Marmara Üniversitesi Yatırım ve Borsa Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Küresel Ekonomide 2016 Senaryoları" paneli, finans piyasalarının önde gelen vizyoner ve akademisyenlerini bir araya getirdi.
 
Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan'ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde, Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk gündemdeki son gelişmeler ışığında 2016 yılı beklentilerini paylaştı.
 
Rusya-Türkiye ekseninde yaşanan krizin kaybedenin kim olacağı yönündeki soruyu cevaplayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk piyasaların bu konuda krizin derinleşmesini beklemediğini belirterek "Türkiye'nin Rusya ile krizinin çok sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum Putin'in karizmasını çizdirmesinin ızdırabı içinde olduğunu düşünüyorum. Onun acısını çıkarmaya çalışıyor." diye konuştu.
 
Yıldırımtürk : "Altın ciddi krizde güvenli limandır"
 
Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan'ın  "Son bir yıldır tüm kaotik duruma rağmen altının beklenen şekilde yukarı hareket yapamamasının nedenini sorması üzerine Yıldırımtürk, bunda Dolar'ın yukarı yönlü hareketinin etkisinin olduğunu belirterek yine de altının güvenli liman özelliğini sürdürdüğünü kaydetti.
 
Yıldırımtürk,  "Altın jeopolitik gerginlikler sırasında güvenli limandır. Çünkü dünyanın her yerinde para eder. Osmanlıdan bu yana jeopolitik riskler nedeniyle altın ülkemizde güvenilir bir emtia olmuştur. Irak, İran, Yugoslavya savaşı, Bulgaristan asimilasyonu ve SSCB'nin  dağılması sırasında da Türkiye'ye gelenler altınlarıyla gelmiştir. Bu nedenle Türkiye'de yastık altında 3-4 bin ton kadar altın olduğu tahmin edilmektedir. Biz krizleri bu sayede sosyal patlama yaşamadan atlatabiliyoruz." diye konuştu.
 
Mergen: "Türkiye çökerse kara delik gibi etrafını da çeker"
 
Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen ise piyasaların FED ile yatıp FED ile kalkmaya devam edeceğini belirterek 2016 sonuna kadar %1'lik bir artış beklendiğini belirtti. Dolarda destek beklentisinin 2.70, tavan tahminin ise 3.25 olduğunu kaydeden Mergen, "3.25 sanayinin pes diyeceği yerdir. Buraya gelirken ister istemez Merkez Bankası devreye girer." diye konuştu. Küresel politik riskleri de değerlendiren Ahmet Mergen, Türkiye'nin çökmesine izin verilecek bir ülke olmadığını kaydetti. Mergen "Türkiye çökerse kara delik gibi etrafındaki tüm bölgeyi de içine çeker. Bu nedenle Türkiye'nin çökmesine hiçbir uluslararası güç razı olmaz" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)