BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasa faiz indirimine hazır mı?----

Piyasa faiz indirimine hazır mı?

Piyasa faiz indirimine hazır mı?
25 Haziran 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Başkanı Gary Cohn, "Piyasalar Fed'e hazır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz" dedi

Goldman Sachs Başkanı Gary Cohn, "Piyasalar Fed'e hazır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz" dedi. Gary Cohn, uzun bir dönemdir tartışılsa da piyasaların Fed'in faiz artışına hazırlıksız yakalanacağını öne sürdü.

"Muhtemelen insanların düşündüğünden daha az hazırız " diyen Goldman Sachs Başkanı, faizlerin Fed tarafından resmi olarak arıtırılmasının ardından piyasa reaksiyonlarının olması bana sürpriz gelmeyecek ifadelerini kullandı.

Avrupa ve Amerika'daki parasal genişleme programlarını örnek veren Cohn bunların da uzun dönem beklendiğini ancak bunların da açıklandığında piyaslarda hareketlere neden olduğunu anlattı.

Ekonomistler Fed’in gösterge faiz oranını Eylül ayında artırmaya başlayacağı tahmininde bulunuyorlar. Faizler 6 yıldan uzun bir süredir sıfıra yakın tutuluyor.

Cohn, pek çok kurumsal müşterinin düşük Faiz oranlarını tahvil ihraç ederek ve sermaye artırarak avantajlı hale getirdiğini söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)