BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarPiyasa düşmesine rağmen NFT ve oyunlara ilgi artıyor----

Piyasa düşmesine rağmen NFT ve oyunlara ilgi artıyor

Piyasa düşmesine rağmen NFT ve oyunlara ilgi artıyor
15 Ocak 2022 - 17:15 www.finansgundem.com

DappRadar’dan alınan verilere göre NFT işlemleri ve oyunlar, kripto fiyatlarının azalmasına rağmen artmaya devam etti


Ocak ayı, Bitcoin (BTC) ve diğer diğer kripto paraların mevcut piyasalardaki çalkantılı fiyatları sebebiyle kripto yatırımcıları için zorlu bir dönem olmaya devam ediyor. Bazıları kripto paralardaki fiyat düşüşlerini, yeni faiz artırımının olduğu federal planlara ve Bitcoin hash oranını önemli ölçüde azaltan Kazakistan’daki siyasi kargaşaya bağladı. Bitcoin fiyatı, trader’lar yükseliş sinyalleri beklerken 14 Ocak’ta 42 bin doların altına düştü.

Diğer taraftan ise NFT işlemleri ve blockchain oyunları, düşüşe karşı direnç gösterdi. DappRadar’dan alınan verilere göre NFT işlemleri, kripto fiyatlarının azalmasına rağmen artmaya devam etti. Raporda ‘Ethereum NFT DApp’lerine bağlı UAW sayılarının, 2021’in üçüncü çeyreğinden bu yana yüzde 43 artış gösterdiği belirtildi. Ayrıca rapordan alınan rakamlara göre NFT işlemlerinden elde edilen para, 2021’in üçüncü çeyreğiyle 2022’nin ilk on günü arasında 10,7 milyar dolardan 11,9 milyar dolara yükseldi. NFT alanındaki gelişmelerin, örneğin LooksRare pazaryerinin başlatılmasının da bu büyümeye katkısı var.

Rapor ayrıca ‘blockchain oyunlarınına olan rağbetin devam ettiğini’ ve ‘endüstrinin yüzde 52’sini temsil ettiklerini’ belirtti. Artan metaverse geliştirmelerinin yanı sıra ‘oynayarak kazan’ modelinin artan başarısı, blockchain oyunlarının 2022’de de büyümeye devam edeceğini gösteriyor.

Güncel piyasa düşüşü sırasında NFT’lere ve blockchain oyunlarına olan ilginin artmasının nedenlerinden biri Çin'li katılımcılarla ile ilgili görünüyor. Ülkenin kendi kripto olmayan NFT endüstrisini geliştirmeye başlayacağı açıklamasıyla uyumlu olan bu durumun söz konusu büyümedeki etkisi oldukça büyük. DappRadar’ın raporuna göre ‘Çin, kasım ayında kaydedilen rakamlara göre yüzde 166’lık bir artışla en kapsamlı kullanıcı tabanına sahip olan ülke’ durumunda.

ABD şu anda toplam trafik açısından ikinci sırada olmasına rağmen, ülkenin NFT ekosistemi, yaklaşık yüzde 38’lik bir büyüme gösterek 175 bin yeni katılımcı kazandı. Bu büyüme, Milenyum ve Z kuşağı gibi genç katılımcıların alana giderek daha fazla ilgi göstermesinden kaynaklanıyor.

DappRadar, ‘Toplam trafiğin yüzde 30’unu bu yaş grubunun oluşturduğunu ve geçen yıl gözlemlenen yüzde 36’lık oranın, milenyumlarla birlikte büyüdüğünü’ belirtti.

Singapur’un zenginleri NFT’lere akın ediyor

 

Melania Trump'ın şapkası NFT olarak satılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)