BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPimco, Avrupa fon satış yarışında BlackRock'u yendi----

Pimco, Avrupa fon satış yarışında BlackRock'u yendi

Pimco, Avrupa fon satış yarışında BlackRock'u yendi
25 Temmuz 2019 - 14:33 www.finansgundem.com

Tahvil yöneticisi Pimco, 2019'un ilk yarısında Avrupa fonu satış listelerinde zirveye geri döndü ve BlackRock’ın dünyanın ikinci en büyük altın destekli fonu iShares ikinci sıraya düştü.

FINANSGUNDEM.COM

Küresel finansal hizmetler firması.Morningstar’ın verilerine göre, Pimco Ocak ve Haziran ayları arasında 23.6 milyar Euro net satış kaydetti ve aynı dönemde 21.1 milyar Euro kaydeden BlackRock’ın önüne geçti.

Rakamlar, Pimco’nun geçen yıl sıkıntılı dönemi tersine çeviren satış performansının geri dönüşünü doğruladı. Pimco yorum yapmadı.

Pimco’nun yılın ilk altı ayında satış başarısının büyük bir kısmı, Dan Ivascyn ve Alfred Murata tarafından yönetilen en önemli tahvil aracı olan GIS Income fonuna bağlanabilir. Fon 64,3 milyar Euro değerinde varlıklar ile Avrupa’nın en büyük yatırım fonu olmaya devam ediyor.

Morningstar'daki strateji araştırmaları müdürü Jose Garcia-Zarate “Avrupalı ​​yatırımcılar bu yıl hisse senetleri üzerinden sabit gelir için belirleyici bir seçim yaptılar ve bu nedenle Pimco gibi sabit bir gelir uzmanının bu seviyeye ulaşması şaşırtıcı değil.” dedi.

“Fed ve AMB gibi kilit merkez bankaları tarafından iletilen politika mesajları birçok yatırımcı için, hisse senedi piyasalarındaki pozisyonları gevşetmenin ve daha az riskli varlık sınıflarına sığınmanın bir işareti oldu. ”

Morningstar,Pimco’nun Avrupa’nın en tutarlı satıcılarından biri olan iShares’in önünde olmasına rağmen, bu durumun kısa ömürlü olabileceğini vurguladı.

Morningstar verilerine göre, listenin devamı sırasıyla 9.4 milyar Euro ve 9.3 milyar Euro olan AllianceBernstein ve Credit Suisse'dir. AllianceBernstein’ın Amerikan Gelir Portföyü, dönem boyunca en çok satan fonlardan biriydi.

AllianceBernstein sabit gelirli iş geliştirme genel müdürü Monika Carlson, Amerikan Gelir fonuna duyulan ilginin güçlü performanstan kaynaklandığını söyledi. AllianceBernstein’in internet sitesine göre, fon Ocak-Temmuz ayları arasında% 8.78, Bloomberg Barclays US Aggregate Endeksi’ne göre% 6.11 oranında bir getiri sağladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)