BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPilotumuz şehit oldu----

Pilotumuz şehit oldu

Pilotumuz şehit oldu
13 Mayıs 2013 - 21:56 www.finansgundem.com

Amanoslar'da düşen F16 uçağının pilotunun şehit olduğu açıklandı

Osmaniye civarında bir F-16 düştü. TSK, düşen F-16 pilotunun son sözünün 'Atlıyorum' olduğunu açıkladı. Saatler süren aramanın ardından uçak enkazına ulaşıldı ancak ardından acı haber geldi. Vali Celalettin Cerrah, Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy’un şehit olduğunu bildirdi.
Osmaniye sınırları içinde Amanos dağlarında düşen F-16 savaş uçağının enkazına saat 18.45'de ulaşıldı. Bir askeri yetkili, 3 helikopterle havadan yapılan aramalarda uçağın düştüğü yerin saptandığını, karadan da kayalık ve ormanlık alanda ilerleyen timlerin enkaz bölgesine ulaştığını belirtti. Aynı yetkili, uçak düşmeden saniyeler önce fırlatma koltuğuyla kokpitten ayrılan pilotun arandığını bildirdi. Ancak saat 21.15 sıralarında acı haber geldi. Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, düşen F-16'nın pilotu Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy’un cenazesine Zorkun ve Yarpuz Yaylası arasındaki bir bölgede ulaşıldığını söyledi.
GENELKURMAY'DAN DUYURDU
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, ''5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon / AMASYA) ait bir adet F-16/C uçağı ile 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14:15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesindeki görev uçuşu esnasında, uçağın pilotunun "Atlıyorum!" mesajını müteakip irtibat kesilmiştir. Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sürdürülmektedir'' denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)