BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPilde akıl almaz vurgun!----

Pilde akıl almaz vurgun!

Pilde akıl almaz vurgun!
27 Kasım 2015 - 13:47 www.finansgundem.com

Uzun ömürü diye aldığı piller kısa zamanda tükenince şüphelenen esnaf, incelediği pilin Çin malı ve kaplama olduğunu görünce şoke oldu

 Manisa'da sınırları zorlayan sahtekarlık şöyle gelişti:
 Fetullah Boğazlı isimli bir esnaf piyasadaki diğer pillere göre daha uzun ömürlü olduğu için tercih ettiği D. marka pillerin son zamanlarda çabuk bitmesinden şüphelendi. Pilin üzerindeki markanın yazdığı kaplamayı kaldıran Boğazlı, pilin aslında Çin malı başka bir pil olduğunu görünce şaşırdı. Pilin üzerinin kaliteli pilin ambalajıyla kaplandığını fark eden Boğazlı, pili satın aldığı marketin bu durumdan haberdar olmadığını düşündüğünü kaydederek, “Bir tüketici olarak şikayette bulunacağım” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

İYİCE KONTROL EDİN 

Pilleri aldığı yere gitmediğini ve onların da kendisi gibi kandırıldığını düşündüğünü dile getiren Boğazlı, “Onlarında böyle bir şeyden haberleri olduğunu tahmin etmiyorum. Diğer vatandaşlara şu öneride bulunuyorum, aldıkları şeyleri iyice kontrol etsinler. Ne aldıklarından iyice haberdar olsunlar. İnsanlar parayı kolay kazanmıyor. Biz işçiyiz. Kazandığımız 3-5 lirayı böyle şeylere harcamayalım” şeklinde konuştu.
Tüketici Hakları Derneği'nin uyarısı üzerine taklit edilen pilin üretici şirketi, konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)