BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriPilates yapıp, iğne oyası biriktiriyor----

Pilates yapıp, iğne oyası biriktiriyor

Pilates yapıp, iğne oyası biriktiriyor
20 Ağustos 2011 - 22:29 www.finansgundem.com

Binlerce işletmeyi borç batağından kurtaran bankacının boş zamanlarında oldukça ilginç hobileri var…

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş 2001 yılından beri Türkiye Bankalar Birliği’nde Finansal Yeniden Yapılandırma Grubu Başkanlığı görevini de yürütüyor.
Önce 2001 krizinde büyük işletmelerin bankalara olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasında görev aldı. Ardından Anadolu Yaklaşımı’nda küçük ve orta ölçekli işletmelerin borçlarını yeniden yapılandırarak ayakta kalıp üretime devam etmelerinde baş rol oynadı. Şimdi de TBB’nin TESK üyeleriyle yaptığı protokol ile esnaf ve sanatkar kesimin banka borçlarının yeniden yapılandırılmasında grup başkanı olarak yer alıyor.
Kısacası; Adnan Memiş borç yapılandırması konusunda 10 yılda ciddi bir deneyim kazandı ve gelecekteki planı bu birikimlerini kitap yazarak genç kuşaklara miras bırakmak.
İstanbul Yaklaşımı’nın o günkü koşullarda inanılmaz bir süreçte hazırlandığını belirten Adnan Memiş, “Gerçekten iyi bir dayanışmaydı. İnanın 6 ay boyunca geceleri benim uyuduğum maksimum 2 saattir. Gece saat 24.00’lere kadar bu ekiple Bankalar Birliği’nde çalışıyorduk. Dolayısıyla aramızda dayanışmanın yanı sıra güzel bir dostluk oluştu. Her ay mutlaka sosyal hayatta da bir araya geliyoruz” diyor.
Peki, Adnan Memiş bu kadar koşturmacanın dışında boş zamanlarında neler yapıyor? Hobileri neler? Her sabah 05.30’ta uyanan Memiş, 1 saat tempolu bir yürüyüş yapıyor. Hava şartları ne olursa olsun, yağmur çamur, bora fırtına dinlemeden günlük yürüyüşünü hiç aksatmıyor. Hafta içi saat 06.30’a kadar sporunu yapan Memiş, saat 07.05 gibi bankada masasının başında oluyor.
Haftada iki kez de plates yapan Memiş, “Daha önce çok ilgilenmemiştim. Biraz da feminen bir spor gibi algılamam vardı. Bunun ne kadar yanlış olduğunu başladıktan sonra anladım. Yaptığım zaman bana kendimi iyi hissettiriyor” diyor.
DENİZ YILDIZLARI’NIN FİKİR BABASI
Adnan Memiş’in borç yapılandırması dışında sosyal hayatında en fazla gurur duyduğu işlerden birisi de Deniz Yıldızları. Bu projenin fikir babası olan Memiş, projenin bugün geldiği noktayı şöyle aktarıyor:
“Benim için bitmeyen projedir. Benim liderliğimde bugüne kadar geldi. En son 4 tane lise yapmıştık. Darıca’da o kampusü geliştirmeye devam ettik. Yeni olarak kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yaptık. O bu sene hayata geçti. Bir yurt hayalimiz var. Yurt hayalimizi gerçekleştirirsek Deniz Yıldızları Eğitim kampüsünün değeri inanılmaz derecede yükselecek. Bir taraftan müthiş spor imkanları var, bir taraftan meslek okulları akademik ortamı var. Tamamen çalışanlarımız,eş dost gönüllü olarak katıldığı imece usulü bir proje. Önce kapısını bacasını düzeltmekle başladık. Baktık ki problem çok daha büyük. Kendimiz okul yaptıramayız mı dedik. İyi bir çevrem olduğumu düşündüm ve o çevremi harekete geçirdim. İyi bir katılım oldu. İşe çok güzel bir ilkokul yaparak başladık. 30 kişiyi aşmayan sınıflarda 32 derslikli, her türlü teknolojinin kullanıldığı muhteşem bir okula kavuştular. İçeri girerken okulun her tarafında klasik müzik çalıyor.”
SANDIK ÇIKMASI KOLEKSİYONU VAR
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş’in bir de pek kimsenin bilmediği ilginç bir hobisi var. İğne oyasına meraklı olan Memiş, eskilerin sandık çıkması dediği iğne oyası biriktiriyor. Oldukça zengin bir iğne oyası koleksiyonuna sahip olan Memiş'in bu ilgisi tamamen tesadüfler sonucu başlamış:
“İğne oyası koleksiyonum var. Yaklaşık 5 senedir hemen hemen ulaşabildiğim her yerden topluyorum, ciddi bir koleksiyonum oldu. Keşke buna 30 sene önce başlasaydım. Ben sayı peşinde değilim, kalitenin peşindeyim, ince işin peşindeyim. Kendi yöresini en iyi ifade edebilen oyalar ilgimi çekiyor. Aslında bu işe tesadüfen başladım. Tamamen Mısır Çarşısı’nda bir dükkanın önünde durunca oradaki hoş bir şeyler dikkatimi çekti. Hatta baştan ‘Acaba evin bir köşesinde dekoratif amaçlı kullanabileceğim şeyler olabilir mi?’ diye dükkana girecek oldum. Giriş o giriş o günden beri iğne oyası biriktiriyorum.” finans caddesi

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)