BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPhilip Morris/Sabancı'da tepe yönetimine iki atama----

Philip Morris/Sabancı'da tepe yönetimine iki atama

Philip Morris/Sabancı'da tepe yönetimine iki atama
31 Ekim 2017 - 11:24 www.finansgundem.com

Philip Morris/Sabancı'nın tepe yönetiminde iki önemli atama gerçekleşti

Philip Morris/Sabancı Ailesi'ne 1996 yılında katılan Duygu Tunçkan, Finans ve İdari İşler Direktörlüğü görevine getirilirken, 2003 yılından beri Philip Morris/Sabancı bünyesinde görev yapan Sevcan Uçer, Pazarlama Direktörü oldu. Bu atamalarla birlikte Genel Müdür Enrique Jimenez'e bağlı olarak çalışan 11 kişilik üst yönetim ekibindeki kadın profesyonel sayısı 7'ye çıktı.

Finans ve İdari İşler Direktörlüğü görevini üstlenen Duygu Tunçkan Philip Morris bünyesindeki 20 yılı aşan kariyeri boyunca, Fon Yönetimi ile Bütçe ve Raporlama alanlarında farklı sorumluluklar üstlenip Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Planlama Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulundu. Tunçkan, son olarak Kazakistan ve Orta Asya-Güney Bölgesinden sorumlu Finans ve İş Planlama & Geliştirme Direktörü olarak görev yapıyordu.

Pazarlama Direktörlüğü görevine atanan Sevcan Uçer ise, şirketin Pazarlama Departmanı'nda başladığı Philip Morris kariyerinde pazarlama, operasyon, satış departmanlarında giderek artan sorumluluklar üstlenip, şirketin İsviçre'de bulunan genel merkezinde Global Ürün Müdürlüğü, Satış Stratejileri Müdürlüğü gibi pozisyonlarda önemli projeleri yönetti. 2014 yılında Philip Morris Türkiye Üst Yönetim Ekibi'ne dahil olan Uçer, evli ve iki çocuk annesi.

Philip Morris/Sabancı'nın üst yönetim ekibindeki 11 kişiden 7'sini kadınlar oluşturuyor. Halihazırda Kurumsal İlişkiler, Satış, İnsan Kaynakları, İş Geliştirme ve Planlama, Pazarlama, Finans ve Riski Azaltılmış Ürünler departmanları kadın profesyoneller tarafından yönetiliyor. Sahip olduğu know-how ve yetenek havuzuyla Philip Morris International içinde "Yetenek Fabrikası" olarak adlandırılan Philip Morris/Sabancı'nın 100'ün üzerinde çalışanı PMI'ın yurtdışındaki iştiraklerinde üst düzey görevlerde bulunuyor. Bu çalışanların yüzde 25'ini de yine kadınlar oluşturuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)