BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer'dan 5 ila 11 yaş arası aşı için acil kullanım izni başvurusu!----

Pfizer'dan 5 ila 11 yaş arası aşı için acil kullanım izni başvurusu!

Pfizer'dan 5 ila 11 yaş arası aşı için acil kullanım izni başvurusu!
07 Ekim 2021 - 15:40 www.finansgundem.com

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurduğu Alman şirket BioNTech ile birlikte geliştirdikleri korona virüs aşısının 5-11 yaş çocuklar arasında kullanılması için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvurduklarını açıkladı.

Dünya çapında 4.8 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan korona virüsüne karşı Pfizer/BioNTech’in ortak geliştirdiği korona virüsü aşısıyla ilgili dikkat çekici bir adım geldi.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, iki şirketin ABD’nin denetleyici kurumu Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bu aşının 5 ile 11 yaş aralığındaki çocuklara yapılmasının önünün açılmasıyla ilgili bir başvuru yaptı.

Şirketlerin, Comirnaty isimli aşının acil kullanım onayı alması için resmi belgeleri ve araştırma sonuçlarını FDA ile paylaştığı duyuruldu. Eğer bu yaş grubundaki çocuklara aşı yapılmasına onay verilirse ABD’de 28 milyondan fazla çocuğa aşı yapılabilecek.

FDA yetkilileri bu konuyu gündemlerine aldıklarını ve hızlı bir toplantı gerçekleştireceklerini duyurdu. Gazeteye konuşan yetkililer 26 Ekim’de bir toplantı yapılacağını açıkladı.

FDA’nın üst düzey yetkililerinden Dr. Janet Woodcock, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Çocuklara, yetişkinlere verilen aşılardan daha farklı bir dozaj ya da formül verilmeli” demiş ve 5-11 yaş arasındaki çocuklara aşı yapılmasına kapıyı aralamıştı.

Aşı karşıtlarının 'kanıt'ı çöktü: BioNTech'te liste belli oldu!

 

BioNTech aşısında dikkat çeken sonuçlar!

 

Pfizer'dan aşı deneyi: Tüm kasabayı aşılayacak!

 

Sebebi şaşırttı: Kız ve erkek çocuklarına farklı doz!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)