BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer'dan 3. doz açıklaması: En geç 12 ay içinde...----

Pfizer'dan 3. doz açıklaması: En geç 12 ay içinde...

Pfizer'dan 3. doz açıklaması: En geç 12 ay içinde...
16 Nisan 2021 - 00:24 www.finansgundem.com

ABD'li ilaç firması Pfizer, Kovid-19 aşısı yaptıranların en geç 12 ay içinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini açıkladı

Korona virüsle mücadele kapsamında tüm dünyada Kovid-19 aşısı uygulaması sürerken aşıları üreten ilaç firmalarından da kritik açıklamalar geliyor. AstraZeneca ve Johnson&Johnson aşılarının pıhtılaşmaya yol açtığı iddialarıyla birçok ülkede sınırlamaya tabi tutulmasının ardından BioNTech ile birlikte aşı üretimi yapan Amerikan ilaç şirketi Pfizer'dan 3. doz açıklaması geldi. 

CNBC televizyonuna konuşan firmanın CEO'su Albert Bourla, "Muhtemel bir senaryoya göre, 6 ila 12 ay arasında üçüncü bir doza ihtiyaç duyulacak ve insanların her yıl yeniden aşı olması gerekecek. Yeni virüs çeşitlerinin görülmesi bu kararı almada önemli bir rol oynayacak." dedi.

Pfizer'in verilerinin 2 binden fazla aşılanmış kişiye dayandığı ancak korumanın 6 ay sonra devam edip etmediğini belirlemek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğu bildirildi.

Pfizer ve BioNTech, şubat ayında virüsün yeni varyantlarına karşı bağışıklık tepkisini daha iyi anlamak için Kovid-19 aşısının üçüncü dozunu test ettiklerini açıklamıştı.

Johnson & Johnson CEO'su Alex Gorsky de tıpkı mevsimsel grip aşıları gibi insanların her yıl Kovid-19 aşısı yaptırmaları gerekebileceğini ifade etmişti.

Pfizer: ABD'ye planlanandan daha fazla aşı tedarik edebiliriz

 

Pfizer-BioNTech aşısına yüzde 60 zam

 

AstraZeneca krizi! Yeni yan etkisi ortaya çıktı

 

Danimarka AstraZeneca aşısını tamamen bıraktı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)