BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer/BioNTech aşısı Türkiye'ye geliyor----

Pfizer/BioNTech aşısı Türkiye'ye geliyor

Pfizer/BioNTech aşısı Türkiye'ye geliyor
17 Mart 2021 - 08:37 www.finansgundem.com

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin geliştirdiği BioNTech aşısının Türkiye'de de kullanılması için çalışmalar tamamlandı. Ay sonuna kadar 4.5 milyon doz Pfizer/BioNTech aşısının Türkiye'ye gelmesi hedefleniyor.

BioNTech'in Pfizer ile geliştirdiği aşıda Türkiye'nin muhatabı Almanya'da yaşayan Uğur Şahin olacak. Türkiye, aşıyı doğrudan Uğur Şahin'den temin edecek.

Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre; bu aşı, sırası gelen vatandaşlara önerilecek. Onay veren vatandaşlara uygulanacak. BioNTech aşısı olmak istemeyenlere ise şu anda Türkiye'de yapılmakta olan klasik yöntemle geliştirilen Çin aşısı CoronaVac aşısı vurulacak.

15 GÜNLÜK TEST SÜRECİ

BioNTech aşısının Türkiye'ye gelmesinden sonra Çin'den gelen aşıda olduğu gibi bu aşı da Sağlık Bakanlığı'nca incelenecek.

15 günlük test sürecinin tamamlanmasının ardından uygulanmaya başlayacak.

Almanya, İtalya, İspanya ve Fransa ile birlikte 16 ülkenin kullanımını askıya aldığını AstraZeneca tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının Türkiye'de kullanılması ise düşünülmüyor.

AstraZeneca aşısı AB merceğinde

 

BioNTech-Pfizer'dan AB'ye 200 milyon dozun üzerinde aşı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)