BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer-BioNTech'in gençlerde etkinliği kanıtlandı----

Pfizer-BioNTech'in gençlerde etkinliği kanıtlandı

Pfizer-BioNTech'in gençlerde etkinliği kanıtlandı
20 Ekim 2021 - 00:43 www.finansgundem.com

ABD'de yapılan araştırma, Pfizer-BioNTech aşısının gençlerde etkinliğini kanıtladı

Tüm dünyada korona virüse karşı aşılama sürerken salgının sona ermesi için yeni araştırmalar da yapılıyor. ABD'de Pfizer-BioNTech'in yeni tip korona virüs aşısının 12-18 yaş grubunda yüzde 93 etkili olduğu açıklandı.

Korona virüsle mücadele aşılama önemli bir rol oynuyor. Bu kapsamda aşılamayla ilgili her gün yeni bir araştırma yayınlanıyor.

YÜZDE 93 ORANINDA ETKİLİ

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yeni bir araştırmaya göre Pfizer-BioNTech aşısının 12-18 yaş grubunda hastaneye yatışların önlenmesi bakımından yüzde 93 etkili olduğunu duyurdu.

KORONA VİRÜS HASTALARI İNCELENDİ

Araştırma için haziran-eylül ayları arasında 19 çocuk hastanesindeki Kovid-19 hastalarını inceleyen CDC, 179 hastanın yalnızca yüzde 3'ünün aşılı 97'sinin ise aşısız olduğu sonucuna ulaştı. Bu hastalar arasında entübe edilen 29 ve ölen 2 hastanın aşısız olduğu belirtildi.

5-11 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARI DA KORUYOR

CDC, ABD'de 5-11 yaş arasında Kovid-19 aşılamasına hazırlanıldığı dönemde yayınlanan bu araştırmanın, genç nüfusun aşılanmasının virüsün ülkede yayılma hızını yavaşlatacağını ve çocukları nadir de olsa şiddetli hastalıktan koruyacağını gösterdiğini vurguladı.

Kurum, araştırma sonucunun, Kovid-19 aşılarının gençler üzerindeki etkisi konusunda bugüne kadar yayımlanan en güçlü kanıt olduğunu belirtti.

ABD'DE GENÇLERİN YARISI AŞILANDI

CDC verilerine göre ülkede 12-15 yaş arasındaki gençlerin yüzde 46'sı, 16-17 yaş grubununsa yüzde 54'ü aşılarını tamamladı.

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı: 223 vefat, 30 bin 862 yeni vaka

 

Bakan Koca 'ciddi artış var' diyerek uyardı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)