BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer, aşı satış tahminini 26 milyar dolara yükseltti----

Pfizer, aşı satış tahminini 26 milyar dolara yükseltti

Pfizer, aşı satış tahminini 26 milyar dolara yükseltti
04 Mayıs 2021 - 21:51 www.finansgundem.com

ABD'li ilaç firması Pfizer, korona virüs aşısından bu yıl elde edecekleri satış geliri tahminini 26 milyar dolara çıkardı

ABD'li ilaç firması Pfizer, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Pfizer'ın bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği gelir, 2020'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 45 artarak 14,6 milyar dolara ulaştı. Şirketin geçen yılın aynı dönemindeki net satışları 10,1 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Yılın ilk çeyreğinde 4,9 milyar dolar kar

Pfizer'ın aşı satışlarından elde ettiği gelir bu yılın ilk çeyreğinde 4,9 milyar dolar olurken, Kovid-19 aşısının satışlarından sağlanan gelir 3,5 milyar dolar olarak kaydedildi.

Şirket, Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile geliştirdikleri Kovid-19 aşısından bu yıl 26 milyar dolarlık satış geliri beklediğini duyurdu. Pfizer, şubatta yaptığı açıklamada, aşı satışlarından bu yıl 15 milyar dolarlık gelir elde etmeyi öngördüklerini belirtmişti.

Pfizer, nisan ayı ortasından itibaren imzalanan sözleşmeler kapsamında bu yıl 1,6 milyar doz aşının teslim edilmesinin beklendiğini kaydetti.

Şirketin net karı, bu yılın ilk çeyreğinde 4,9 milyar dolara yükseldi. Şirketin geçen yılın aynı döneminde elde ettiği net kar ise 3,4 milyar dolar olmuştu.

Pfizer'ın geçen yılın ilk çeyreğinde 0,63 dolar olan hisse başına karı, 2021'in aynı döneminde 0,93 dolara ulaştı.

Çocuklar için Pfizer-BioNTech aşısına inceleme

 

Pfizer/Biontech aşısıyla ilgili yeni açıklama!

 

Pfizer’den yeni gelişme! Korona virüs hapı geliyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu05 Mayıs 2021 09:56

    Ar-Ge maliyetini çıkarıp, üstüne de bir o kadar kar ederek gelecek çalışmalar için de Ar-Ge yatırım parasını çıkardıktan sonra patenti ücretsiz olarak dünyaya vermeliydiler... Çocuk felci aşısını geliştiren Jonas Salk: ‘Aşının patenti tüm insanlara ait’Çocuk felcinin üstesinden gelerek halkın sevgisini kazanmış Dr. Jonas Salk, bir gazetecinin aşının patentinin kime ait olacağını sorduğunda, “İnsanlar sanırım. Patent diye bir şey yok. Güneşi patentleyebilir misiniz?” 

  • wers04 Mayıs 2021 22:31

    millet aşıyı üretip satıyor biz hala faz 3 e geçeçez

  • baturayersin04 Mayıs 2021 22:24

    ellere var bize yok