BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde yükseliş beklentisi 10 haftadan beri ilk kez azaldı----

Petrolde yükseliş beklentisi 10 haftadan beri ilk kez azaldı

Petrolde yükseliş beklentisi 10 haftadan beri ilk kez azaldı
20 Mayıs 2019 - 14:27 www.finansgundem.com

Petrol fiyatlarına ilişkin en uzun süreli yükseliş beklentisi ticaret endişelerinin etkisiyle 10 haftadan bu yana ilk kez azaldı

Petrol fiyatlarında 2011 yılından bu yana kaydedilen en uzun süreli yükseliş beklentisi, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğiyle sona erdi.

Paara yöneticileri, dünyanın en büyük iki enerji tüketicisi arasındaki gerginliğin tırmanmasıyla Brent petrolde yukarı yönlü beklentilerini 10 haftadan bu yana ilk kez azalttı. Petrole ilişkin iyimserlik sekiz yıldır bu kadar uzun sürmemişti.

Trump yönetiminin Asya'nın dinamo ekonomisine yeni tarife uygulamasının ardından ticaret endişeleri yeniden gündeme geldi. Ticaret anlaşmazlığının petrol tüketimini olumsuz etkileyeceği yönündeki endişeler, Uluslararası Enerji Ajansı'nın (UEA) Ekim'den beri ilk kez küresel talep tahminini düşürmesiyle arttı.

ABD'de ham petrol stokları Eylül 2017'den beri en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Ion Energy Group danışmanı Kyle Cooper, “Çin ile ticaret konusu gelişen piyasa talebinin olumsuz etkilenecek olması nedeniyle sıkıntılı. Talep açısından, hatta ABD talebi açısından ciddi endişeler var.” dedi.

Brent petrolde yükseliş beklentileriyle düşüş beklentileri arasındaki farkı işaret eden vadeli ve opsiyon sözleşmelerinde net uzun pozisyonlar, ICE verilerine göre 14 Mayıs haftasında 8,864 kontrat azalarak 397,311'e geriledi.

ABDham petrol üretimi günlük 12.3 milyon varil ile rekora yakın seviyelerde seyrediyor. Resmi verilere göre gelecek yıl 13 milyonu aşması bekleniyor.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)