BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde 20 dolar beklentisi----

Petrolde 20 dolar beklentisi

Petrolde 20 dolar beklentisi
21 Şubat 2016 - 16:54 www.finansgundem.com

Abu Dhabi'nin en büyük bankası NBAD PJSC Küresel Yatırım Görünümü raporunda, WTI petrolün 2016 yılında 20 dolara yaklaşabileceği belirtildi

Abu Dhabi'nin en büyük bankası, küresel arz fazlasının 2017 yılına doğru devam etmesiyle, petrol fiyatlarının bu yıl 20 dolar seviyelerine kadar düşebileceğini belirtti.

National Bank of Abu Dhabi PJSC'nin Pazar günkü Küresel Yatırım Görünümü 2016 raporunda ABD petrol göstergesi WTI petrolün yılın geri kalanında varil başına 25 dolar ve 45 dolar arasında dalgalanabileceği, yine de 20 dolar seviyesine doğru sert bir düşüş olabileceği ifadesi yer aldı. Raporda 25 dolar ve 45 dolar aralığının alt sınırındaki fiyatların talep artışını destekleyeceği bilgisi yer aldı.

Raporda, NBAD analistlerinin "En azından gelecek bir kaç yıl için petrol fiyatlarının söz konusu aralıkta dalgalanacağına ilişkin sağlam temel nedenler var. Üreticileri forward kontratları aracılığıyla bu yıl, geçtiğimiz yıllara göre daha az petrol sattılar" ifadesi yer aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dhabi küresel petrol rezervinin yüzde 6'sına sahip bulunuyor. NBAD'a göre bölgesel petrol ihracatçılarının tamamına yakını, geçtiğimz yıl ve bu yıl hem bütçe açığı hem de cari açık vermeye hazırlanıyor. WTI petrol fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 40 değer kaybetmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)