BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol zayıf küresel ekonomik görünüm ile yatay seyretti----

Petrol zayıf küresel ekonomik görünüm ile yatay seyretti

Petrol zayıf küresel ekonomik görünüm ile yatay seyretti
15 Ekim 2019 - 17:49 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, zayıf küresel ekonomik görünüm ve ABD'de ham petrol stoklarında artış beklentisi ile sakin seyretti

Petrol fiyatları, zayıf küresel ekonomik görünüm ortamında, ABD'de ham petrol stoklarında artış olacağına ilişkin tahminlerin küresel arzdaki bolluğun süreceğini işaret etmesi ile birlikte varil başına 53 dolar civarında yatay seyretti.

Vadeli petrol kontratları New York'ta yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu ve gün içinde yüzde 2.2'ye kadar çıkardığı kaybının önemli kısmını geri aldı. Almanya'da ekonominin resesyona gitmekte olduğuna ilişkin endişelerin arttığı bir ortamda yatırımcı güveni zayıf kalmaya devam ederken, ABD ile Çin arasında süregelen çekişme, kısmi bir anlaşmaya varılmasına karşın, ticaret savaşının büyümeyi olumsuz etkileyeceği yolundaki endişelerin sürmesine yol açıyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Avrupa hisse senetleri, büyük firmaların üçüncü çeyrek karlarını açıklamaya başlamaları ile birlikte yükseldi.

ABD ile Çin kısmi anlaşma konusunda mutabakata varmalarına karşın, mevcut tarife artışlarınadn geri adım atılmayacak olmasından dolayı, bu anlaşmanın yavaşlayan küresel ekonomik büyüme üzerinde fazla bir etkisinin olması beklenmiyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) geçen hafta, kötüleşen ekonomik zeminden dolayı, bu yıl ve gelecek yıl için petrol tüketim tahminlerini düşürdü. Almanya'dan Salı günü gelen kötü ekonomik veriler endişelerin artmasına neden oldu.

Londra'da BNP Paribas SA emtia piyasaları strateji müdürü Harry Tchilinguirian, "Küresel ekonomi üzerindeki bu müzakerelerden olumsuz sonuç çıkabileceğine ve bunun da petrol talebini olumsuz etkileyebileceğine ilişkin endişeler artıyor" dedi.

Kasım vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 21 sent düşerek Londra saati ile 08:35'te varil başına 53.38 dolara indi. Kontrat Pazartesi günü 1.11 dolar düştü ve Cuma günkü 1.15 dolarlık kazancın neredeyse tümünü geri verdi.

Aralık vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 7 sent ya da yüzde 0.1 düşerek varil başına 59.28 dolara geriledi. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.81 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)