BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol yılın en büyük haftalık kaybına hazırlanıyor----

Petrol yılın en büyük haftalık kaybına hazırlanıyor

Petrol yılın en büyük haftalık kaybına hazırlanıyor
24 Mayıs 2019 - 10:40 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, şiddetlenen ticaret savaşının küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişesi ile yılın en büyük haftalık kaybına yöneldi

Petrol fiyatları, hızla şiddetlenen ticaret savaşının yatırımcıları küresel büyüme görünümünü yeniden değerlendirmeye yöneltmesi ve bu durumum arz risklerine ilişkin endişelere ağır basması sonucu Aralık ayından bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü yüzde 5.7'lik sert düşüşün ardından Cuma günü de yüzde 1.4 kadar yükseldi. Ham petrol, Beyaz Saray'ın Çinli teknoloji devi Huawei Technologies Co. ve diğer bazı Çinli video görüntü şirketlerini kara listeye alması ve bunun da Çin'i karşı koymaya yöneltmesi ile riskli varlıklara gelen satışlardan payını aldı. ABD ham petrol stoklarında geçen hafta görülen beklenmedik yükseliş de bu hafta petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturdu.

Ticaret savaşına ilişkin kaygılar, Orta Doğu'da artan siyasi gerginlik, Venezuela'da istikrarlı bir şekilde kötüleşen durum ve Rusya ve Nijerya'daki üretim aksaklıkları gibi arz risklerinin etkilerini gölgede bırakıyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının üretim kısıntılarını Haziran ayının ötesine uzatma konusundaki istekliliğini daha da güçlendirecek.

Tokyo'da Japan Oil, Gas and Metals National Corp. baş ekonomisti Takayuki Nogami, "Piyasada aşağı yönü beklenti, büyük ölçüde daha da kötüleşen ABD-Çin ticaret anlaşmazlığından dolayı güçleniyor," dedi ve "Ham petrol gelecek hafta, değişik ülkelerdeki ekonomik göstergelerin muhtemelen ticaret savaşının etkisi hakkında daha fazla işaret verecek olmasından dolayı sınırlı bir yükseliş gösterebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 59 sent ya da yüzde 1 yükselerek Londra saati ile 07:37'de varil başına 58.50 dolara çıktı. Fiyatlar erken saatlerde 78 sent kadar yükseldi. Kontrat bu hafta yüzde 6.7 ile 21 Aralık 2018'den bu yana en sert haftalık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi.

Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Perşembe günü yüzde 4.6 düştükten sonra 69 sent ya da yüzde 1 yükselerek varil başına 68.45 dolara ulaştı. Fiyatlar bu hafta yüzde 5.2 düştü. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 9.90 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)