BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol yeni haftaya yükselişle başladı----

Petrol yeni haftaya yükselişle başladı

Petrol yeni haftaya yükselişle başladı
21 Mart 2022 - 08:11 www.finansgundem.com

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve hafta sonu Ortadoğu'da ortamı geren saldırıların ardından petrol fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı.


Ukrayna'da savaş birinci ayını doldurmaya hazırlanırken, petrol fiyatları yatırımcıların Ortadoğu'daki gelişmelere odaklanmasıyla yükseliş kaydetti.

ABD tipi ham petrol ve Brent petrolde yüzde 3'lük yükseliş izlendi. Son gelişmelerin etkisiyle Brent petrolde 111 doların üzeri görüldü.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile Ukrayna'nın temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu ifade etmesine rağmen Ukrayna üst düzey yetkililerinden gelen açıklamalar Rusya'nın saldırıların dozunu artırdığına işaret etti.

Rusya-Ukrayna savaşı petrol piyasalarında etkisini sürdürürken, Suudi Arabistan'dan gelen haberler de piyasayı gerdi.

Arap koalisyonu, Husilerin Suudi Arabistan'ın güneyine gönderdiği 9 insansız hava aracı (İHA) ile bir balistik füzenin düşürüldüğünü duyurdu.

Husilerin Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'da milli petrol şirketi Saudi Aramco tesislerinin de yer aldığı bazı noktaları balistik füze ve İHA'larla hedef aldıklarını kaydetti.

Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle petrol piyasalarında daha önce örneği az görülmüş bir dalgalanma yaşanmış, dalga boyu 10 dolarlara kadar yükselmişti.

Piyasadan gelen son yorumlar petrolde dalgalanmanın bir miktar azaldığına işaret etti. SPI Asset Management Kurucu Ortağı Stephen Innes, piyasada volatilitenin bir ölçüde de olsa azaldığını belirtti. Arz riskinin korkulduğu kadar olmadığını belirten Innes Çin'in Kovid stratejisinin belirsiz olduğunu, piyasanın OPEC'in üretimi artırıp artırmayacağına odaklandığını söyledi

Ukrayna yeni yaptırımları bekliyor

 

Bakan Nebati: Bu paralar bize gelecek

 

'Husiler Suudi Arabistan'a saldırıları artırdı'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)