BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol yatay seyir izliyor----

Petrol yatay seyir izliyor

Petrol yatay seyir izliyor
19 Kasım 2013 - 18:43 www.finansgundem.com

WTI fiyatları OECD'nin küresel büyüme beklentisini düşürmesi sonrasında beş ayın en düşüğünde sakin seyrediyor


Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) bu yıl ve önümüzdeki yıla yönelik küresel büyüme beklentisini düşürmesinin akaryakıt talebinin azalacağına işaret etmesi sonrasında beş ayın en düşük seviyesi yakınında büyük bir değişiklik göstermedi. 
Petrol vadelileri OECD'nin dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 2.7, gelecek yılda ise yüzde 3.6 büyüyeceği beklentisini açıklaması sonrasında yüzde 0.6'ya varan kayıplar yaşadı. Önceki beklentiler bu yıl için yüzde 3.1, gelecek yıl için ise yüzde 4 oranındaydı. Bugün açıklanacak olan verilerde, ABD'de petrol stoklarının yükselişi dokuzuncu haftaya taşıması bekleniyor.
Tradition Energy piyasa araştırma yöneticisi Addison Armstrong, "OECD küresel büyüme görünümünü düşürdü, her şey buna ağırlık veriyor, sadece petrol değil. ABD'de petrol stoklarının da üst üste dokuzuncu haftada yükseldiğini bekliyoruz. Bu iki faktör piyasa hakkında bilmemiz gereken her şeyi söylüyor" dedi. 
Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 3 sent yükselerek New York saati ile 10:12'de 93.06 dolar oldu. Vadeliler erken saatlerde 92.43 dolara kadar gerileyerek 4 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 16 altında gerçekleşti.
Ocak vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 38 sent, yani yüzde 0.4 kayıpla 108.09 dolara indi. Avrupa gösterge ham petrolün WTI petrole olan fiyat farkı 14.29 dolar olarak gerçekleşti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)