BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol üst üste 2. haftayı da kazançla geçmeye yöneldi----

Petrol üst üste 2. haftayı da kazançla geçmeye yöneldi

Petrol üst üste 2. haftayı da kazançla geçmeye yöneldi
23 Ağustos 2019 - 09:48 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığına ilişkin iyimserlikle üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin'in ticaret anlaşmasına yaklaşmakta olduğuna ilişkin işaretler ve büyümeyi desteklemek için para politikasını gevşetmeye başlayan merkez bankası sayısının artması ile birlikte, Haziran ayından bu yana ilk kez üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta hafifçe yükseldi ve haftayı yüzde 1 kazançla geçmeye yöneldi. Fed Başkanı Jerome Powell, gelecek ayki toplantıda faiz indirimine gidileceğine ilişkin beklentilerin arttığı bir ortamda, Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de düzenlenecek yıllık sempozyumda açılış konuşmasını yapacak. ABD ekonomisi son dönemde resesyona ilişkin uyarı sinyaller gönderiyor ve bu durum, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden seçilme şansını artırmak için Çin ile ticaret konusunda anlaşmaya varacağına ilişkin spekülasyonu güçlendiriyor.

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının bir kur savaşına yol açabileceği endişeleri ile Ağustos ayının başlarında keskin bir düşüş gösterdikten sonra toparlandı. Beyaz Saray bunun ardından, bazı gümrük tarifeleri erteleyerek ve daha fazla toplantı planlandığını işaret ederek daha yumuşak bir tutum takındı. Öte yandan yaklaşan yaptırım tarihi, Venezuela'nın petrol sondaj kulesi sayısının azalması ve üretimin daha da düşmesi tehdidini getiriyor.

Singapur'da VM Markets Pte idari ortağı Stephen Innes, "Ticaret iyimserliği ve merkez bankalarının gevşemeye yönelmesi petrol fiyatlarını destekliyor," dedi ve "Arz riskleri ve OPEC'in üretim kısıntısı anlaşmasına uyumu da iyimserliği destekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ekim vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 7 sent yükselerek Singapur saati ile 12:08'de varil başına 55.42 dolara çıktı. Kontrat Perşembe günü yüzde 0.6 aşağıda kapandı.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 14 sent ya da yüzde 0.2 yükselerek varil başına 60.06 dolara ulaştı. Kontrat Perşembe gününü yüzde 0.6 kayıpla geçti. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 4.64 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)