BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol Trump'ın U dönüşü sonrası kazancını geri verdi----

Petrol Trump'ın U dönüşü sonrası kazancını geri verdi

Petrol Trump'ın U dönüşü sonrası kazancını geri verdi
21 Haziran 2019 - 10:14 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Trump'ın İran'a misilleme konusunda geri adım atması ile kazancını geri verdi

Brent petrolü, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran'ın bir Amerikan gözlem drone'unu düşürmesi ve buna bağlı olarak Orta Doğu'da gerilimin artmasının ardından bu ülkeye misilleme saldırısını onaylaması ancak daha sonra bundan geri adım atmasının ardından kazancını geri verdi, ancak son dört ayın en büyük haftalık kazancına yöneldi.

Vadeli petrol kontratları Londra'daki New York Times'ta İran'a saldırı kararının geri alındığı yolunda çıkan haberin ardından kazançlarını geri verdi, ancak halen bu hafta yüzde 4 yukarıda. Trump Perşembe günü yaptığı açıklamada, Basra Körfezi'nde bir drone'un kasıtllı bir şekilde düşürülmesine inanmanın zor olduğunu, zira böyle bir hareketi ancak "gevşek ve aptal" birinin yapabileceğini söylemişti. Bölgedeki gerilim son dönemde, Yemenli militanların Suudi Arabistan'a düzenlediği saldırılar ve Hürmüz Boğazı'nda petrol tankerlerine İran'ın düzenlediği iddia edilen saldırıların ardından arttı.

Petrol Orta Doğu'daki gerilimlere bağlı olarak ralli yaptı, ancak ABD ile Çin arasında uzayan ticaret savaşı talep görünümünü olumsuz etkiledi ve son iki ayda fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu. Washington ve Pekin gelecek hafta ticaret görüşmelerine yeniden başlamaya hazırlanıyor ve bu durum küresel ekonomiye ilişkin umutlar biraz artmasına yol açtı. İran'dan bir askeri yetkili, Perşembe günü devlete ait basın organlarına yaptığı açıklamada, drone'un Beyaz Saray'a "açık bir mesaj" yollamak için düşürüldüğünü söyledi.

Singapur'da Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Bu hafta Orta Doğu'da drone'un düşürülmesi ve füze ve roket saldırıları dikkate alındığında, traderlar haftasonuna kısa pozisyon tutarak girme konusunda isteksiz olacaklardır," dedi ve "Eğer durum gün ilerledikçe daha da kötüleşirse, fiyatlar yükselebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 20 sent düşerek Singapur saati ile 12:08'de varil başına 64.50 dolara indi. Kontrat Perşembe günü yüzde 4.3 yukarıda kapandı. Fiyatlar mayıs ortasından bu yana ilk haftalık kazancına yöneldi.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 11 sent düşerek varil başına 57.05 dolara indi. Vadesi Perşembe günü dolan Temmuz kontratı yüzde 5.4 yukarıda kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 7.47 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)