BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol Trump'ın açıklaması sonrası geriledi----

Petrol Trump'ın açıklaması sonrası geriledi

Petrol Trump'ın açıklaması sonrası geriledi
27 Haziran 2019 - 10:56 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Trump'ın Çin mallarına kaydadeğer ek tarife uygulayabileceklerini söylemesinin ardından düştü

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin mallarına kaydadeğer ek gümrük tarifesi uygulayabileceği uyarısında bulunmasının ardından ticaret savaşının tekrar ön plana çıkabileceği endişeleri ile beş haftanın en yüksek seviyesinden geri çekildi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü Enerji Enformasyon idaresi'nin (EIA) ABD'de ham petrol stoklarının yaklaşık bir yılın en büyük düşüşünü gösterdiğini açıklamasının ardından yüzde 2.7 yukarıda kapandıktan sonra yüzde 1.1 kadar geriledi. Trump, Fox Business Network'a verdiği demeçte, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Cumartesi günü G-20 Zirvesi için bulunduğu Japonya'da yapacağı toplantıdan bir ilerleme çıkmaması durumunda gümrük tarifelerini artırabileceğini söyledi.

Altın fiyatları Çarşamba günü itibariyle 1 haftalık sürede, Basra Körefzi'ndeki gerilim ve bununla birlikte ABD ham petrol stoklarındaki düşüşün etkisi ile yüzde 10'dan fazla yükseldi. Trump'ın son tarife tehdidi, dünyanın en büyük iki ekonomisinin müzakere masasına geri dönmemesi durumunda zaten kırılgan olan talep görünümünün daha da kötüleşebileceği endişelerini yatırımcılara tekrar hatırlattı. Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları gelecek hafta Viyana'da düzenleyecekleri toplantıda yılın kalan kısmı için üretim seviyelerini belirlemeye hazırlanıyor.

Vanguard Markets idari ortağı Stephen Innes, "Trump ticaret savaşını yine ön plana çıkarıyor," dedi ve "ABD stoklarındaki düşüş uzun vadede olumlu, ancak bu piyasa daha fazla ne verileceği üzerinde odaklanmış durumda" değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 24 sent ya da yüzde 0.4 düşerek Londra saati ile 07:19'da varil başına 59.14 dolara indi. Fiyatlar seans içinde 63 sent kadar düştü. Kontrat Çarşamba günü 59.93 dolara kadar çıkarak 23 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 23 sent ya da yüzde 0.4 düşerek varil başına 66.26 dolara geriledi. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 7.12 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)