BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol ticaret savaşı endişeleri ile haftayı kayıpla geçmeye yöneldi----

Petrol ticaret savaşı endişeleri ile haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol ticaret savaşı endişeleri ile haftayı kayıpla geçmeye yöneldi
14 Haziran 2019 - 13:58 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, tanker saldırılarına karşın ticaret savaşı endişeleri ve ABD'de artan stoklarla birlikte haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Petrol fiyatları, Orta Doğu'da petrol tankerlerine düzenlenen saldırıların fiyatlara küçük çaplı bir yükseliş getirmesine rağmen derinleşen ticaret savaşına ilişkin endişeler ve ABD'de artan ham petrol stoklarından dolayı haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü yüzde 2.2 yükseldikten sonra yatay seyretti. Beyaz Saray, petrol akışında dünyanın en önemli noktalarından biri olan Hürmüz Boğazı'nda petrol tankerlerine düzenlenen saldırılardan İran'ı sorumlu tutarken, Tahran bu iddiaları yalanladı. Öte yandan, ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakelerindeki kilitlenme devam ediyor. beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ay sonunda Japonya'da düzenlenecek G-20 liderler zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmemesi durumunda bunun sonuçları olabileceği uyarısında bulundu.

Orta Doğu'da bir savaş enerji akışı için çok yıkıcı sonuçlar doğurabilir, ancak bölge, küresel ham petrol piyasaları için ABD'de artan kaya petrolü üretiminden dolayı birkaç on yıl öncesine göre daha az öneme sahip. Durum dramatik bir şekilde kötüleşmezse, dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin arasında uzun zamandır devam eden ticaret savaş muhtemelen daha önemli bir fiyat yönlendiricisi olarak görünüyor.

Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, "ABD-Çin ticaret savaşının tetiklediği büyüme endişeleri ve aynı zamanda ABD'de artan ham petrol stokları, petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketini zorlaştırıyor," dedi ve "Öte yandan, Orta Doğu'da artan jeopolitik anlaşmazlıkların petrole sağladığı destekten dolayı fiyatlarda önemli bir düşüş göremeyebliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, erken saatlerde kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra 6 sent düşerek Londra saati ile 07:55'te varil başına 52.22 dolara geriledi. Kontrat Perşembe günü 1.14 dolar yükseldi ve bu hafta yüzde 3.3 geriledi.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 15 sent ya da yüzde 0.2 yükselerek varil başına 61.46 dolara çıktı. Fiyatlar Perşembe günü yüzde 2.2 yukarıda kapandı. Kontrat bu hafta yüzde 2.9 düştü ve üst üste dördüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 9.02 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)