BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol ticaret anlaşması endişeleri ile düştü----

Petrol ticaret anlaşması endişeleri ile düştü

Petrol ticaret anlaşması endişeleri ile düştü
21 Kasım 2019 - 10:08 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD-Çin ticaret anlaşmasına ilişkin endişelerin ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüşe ağır basması ile geriledi

Petrol fiyatları, iki haftayı aşkın sürenin en büyük artışını gerçekleştirdikten sonra, yatırımcılar ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin gelişmeleri izlerken, ABD'de kilit petrol depolama bölgesindeki ham petrol stoklarında düşüş olması ile birlikte geriledi.

Ocak vadeli kontratlar New York'ta, Çarşamba günü yüzde 3 ile 1 Kasım'dan bu yana en sert yükselişini gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.2 geriledi. Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakereleri daha karmaşık hale getirecek bir adım atarak Hong Kong'da protestocuları destekleyen yasa tasarısını imzalamasının beklenmesine karşın, ticaret anlaşmasının ilk safhasının imzalanması konusunda "temkinli bir şekilde iyimser" olduğunu söyledi. ABD'de Cushing bölgesindeki ham petrol stokları 2.3 milyon varil ile Ağustos'tan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

ABD'NİN HAM PETROL STOKLARI ARTTI

Pekin ve Washington arasındaki ticaret görüşmelerinde meydana gelen iniş çıkışlar küresel petrol talebini olumsuz etkiledi ve petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturdu. Çin ABD Senatosu'nun Hong Kong'da prostestocuları destekleyen bir tasarıyı onaylamasının Hong Kong'un iç işlerine karışmak olduğunu kaydetti. Arz endişeleri, Orta Doğu'nun en büyük beş petrol üreticisinden ikisi olan Irak ve İran'da bu ay gerçekleşen gösterilerin ardından yeniden ön plana çıktı.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "Ticaret görüşmeleri ABD Senatosu'nun Hong Kong'da protestocuları destekleyen yasayı onaylamasından darbe alacak gibi görünüyor," dedi ve "Dikkatler kademeli bir şekilde OPEC + koalisyonunun Aralık ayındaki toplantısına çevriliyor ve bazı üye ülkelerdeki kargaşa sonuç üzerinde baskı oluşturabilir" değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP'IN ÇİN TEHDİDİNE RAĞMEN HONG KONG TASARISINI İMZALAMASI BEKLENİYOR

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 12 sent düşerek Singapur saati ile 11:37'de varil başına 56.89 dolara indi. Çarşamba günü vadesi dolan Aralık kontratı 1.90 dolar yükselişle 57.11 dolardan kapandı.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 15 sent ya da yüzde 0.2 düşerek varil başına 62.25 dolara geriledi. Kontrat Çarşamba günü 1.49 dolar yükselerek 62.40 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasşa 5.35 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)