BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol stoklardaki düşüş ve Fed sonrası güçlü yükseldi----

Petrol stoklardaki düşüş ve Fed sonrası güçlü yükseldi

Petrol stoklardaki düşüş ve Fed sonrası güçlü yükseldi
20 Haziran 2019 - 10:43 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüş ve Fed'in güvercin tutumunun ardından güçlü yükseldi

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının beklenenden daha fazla düşmesi ve OPEC'in üretim kısıntılarını uzatmaya yaklaşması ile birlikte arz sıkışıklığının daha da artacağı beklentisi be Fed'in güvercin tutumunu yoğunlaştırmasının doları düşürmesinin ardından güçlü yükseldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Fed'in 2008 yılından bu yana ilk kez faiz indirimine gitmeye hazır olduğunu işaret etmesinin ardından doların değer kaybetmesi ile birlikte yüzde 1.7 kadar düştü. Dolardaki zayıflama, bu para birimi ile fiyatlanan petrolü yatırımcılar için daha cazip hale getiriyor. ABD'de ham petrol stokları, Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) resmi verilerine göre, geçen hafta 3.1 milyon varil ile analistlerin beklediğinden daha fazla düştü. Suudi Arabistan, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri, yılın kalan kısmında petrol üretimini kısıtlama taraftarı olduklarını açıkladı.

Ham petrol fiyatları, ABD'de petrol stoklarındaki artış ve ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının kötüleşmesi ile birlikte Nisan ayının sonlarından bu yana yüzde 18 düştü. Washington ve Pekin Japonya'nın Osaka kentinde gelecek hafta düzenlenecek G-20 liderler zirvesinde bir araya gelmeye hazırlanıyor ve bu gelişme küresel ekonomiye yönelik iyimserliğin artmasına neden oldu. Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortakları 1 aylık gecikmenin ardından nihayet 1-2 Temmuz'da Viyana'da üretim seviyelerini görüşmek üzere toplanma konusunda anlaşmaya vardı.

Seul'de HI Investment & Futures Corp. emtia analisti Sungchil Will Yun, "Yaklaşan iki önemli olay, ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri ve OPEC + koalisyonunun Viyana'daki toplantısı, ABD stoklarındaki azalmanın da yardımı ile fiyatları destekliyor," dedi ve "İşaretler olumlu, ancak yatırımcılar bu görüşmelerin sonucunu görmek için muhtemelen bekle-gör modunda olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Perşembe günü vadesi dolacak Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında 68 sent yükselerek Singapur saati ile 12:59'da varil başına 54.44 dolara çıktı. Kontrat Salı günü 14 sent düşerek 53.76 dolardan kapandı. Daha aktif işlem gören Ağustos kontratı yüzde 1.3 yükselerek 54.69 dolara tırmandı.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 83 sent yükselerek varil başına 62.65 dolara ulaştı. Fiuyatlar Salı günü yüzde 0.5 düşerek 61.82 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 7.96 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)