BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol spekülasyon etkisiyle yükseldi----

Petrol spekülasyon etkisiyle yükseldi

Petrol spekülasyon etkisiyle yükseldi
21 Mart 2018 - 09:59 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD ve Suudi Arabistan'ın İran'ı dengelemeye ilişkin görüştüğü yolundaki haber ile yükseldi

Petrol fiyatları, ABD Başkanı ve Suudi, Arabistan'ın veliaht prensinin Orta Doğulu üretici İran'ın etkisini dengelemeye yönelik görüştüğü yolundaki spekülasyonla birlikte yatırımcıların jeopolitik riskleri değerlendirmesi sonucu yükselişini sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü üç haftayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 0.2 daha değer kazandı. Donald Trump, Suudi prens Mohammed Bin Salman'ın ABD ziyaretinin başlaması ile birlikte, İran'ın nükleer programının durdurulmasına ilişkin anlaşmadan çıkabileceklerinin işaretini verdi. Böyle bir karar, OPEC üyesi İran'ın petrol ihracının yaptırımlar dolayısıyla durdurulması ile sonuçlanabilir. Öte yandan, özel sektör verileri, ABD'de petrol stoklarının geçen hafta beklenmedik bir şekilde düştüğünü işaret etti.

Büyük petrol üreticisi ülkelerdeki bir dizi anlaşmazlık, Şubat ortasından bu yana 4 dolarlık bir bantta kalan petrol fiyatlarını destekliyor. Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının piyasanın Eylül sonu itibariyle yeniden dengeye kavuşacağını kaydetmeleri ile birlikte, Citigroup Inc., fiyatlarda son dönemde görülen "yatay" hareketin muhtemelen sona ereceği tahmininde bulundu. Yatırımcılar ise halen, OPEC'in küresel arz fazlasını eritme çabaları için tehdit oluşturan ABD üretiminden dolayı tedirgin.

Seul'de Hyundai Futures Corp. emtia analisti Will Yun, "Piyasada jeopolitik riskler ve belirsizlikler, ABD ve Suudi Arabistan'ın İran'ı izole etme şeklinde aynı çıkarları paylaşması ile birlikte artıyor" dedi.

Mayıs vadeli batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 13 sent yükselerek Singapur saati ile 12:17'de varil başına 63.67 dolara çıktı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 57 altındaydı. Nisan vadeli kontrat Salı günü yüzde 2.2 yükselişle 63.40 dolara çıkarak 26 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyede vadesini doldurdu.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 15 sent yükselerek varil başına 67.57 dolara tırmandı. Fiyatlar Salı günü 1.37 dolar ua da yüzde 2.1 yükselişle 67.42 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 3.89 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)