BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol son 4 yılın en sert düşüşünün ardından yükseldi----

Petrol son 4 yılın en sert düşüşünün ardından yükseldi

Petrol son 4 yılın en sert düşüşünün ardından yükseldi
02 Ağustos 2019 - 10:02 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Trump'ın Çin'e ek tarife uygulanacağını açıklaması ile sert düştükten sonra yükseldi

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın aniden Çin ile ticaret savaşını tekrar canlandırması ve bunun da yavaşlayan talebe ilişkin endişeleri artırmasının ardından dört yılı aşkın sürenin en sert düşüşünü gerçekleştirdikten sonra haftayı kayıpla geçmeye hazırlanıyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta Cuma günü yükseldi, ancak bu hareketle Salı günkü yüzde 7.9'luk Şubat 2015'ten bu yana en büyük kaybın oldukça küçük bir kısmını geri alabildi. Trump, Çin ile yürütülen ticaret görüşmelerinin son turunun Çarşamba günü anlaşmaya varılmadan sona ermesinin ardından 300 milyar dolarlık Çin ürününe 1 Eylül'den itibaren yüzde 10 ek gümrük tarifesi uygulanacağını açıkladı. Trump'ın bu tehdidi, Fed'in büyümeyi desteklemek için faiz indirimi serisine gideceği yolundaki beklentileri azaltmasının ardından, ABD'de azalan imalat sanayi faaliyetine ilişkin zaten var olan endişeleri daha da artırdı.

Petrol geçen ay, küresel talebin yavaşlayabiledeği endişeleri ile Orta Doğu'dan petrol akışının aksayabileceği endişeleri arasında sıkışarak kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanmasının ardından 1991'den bu yana en küçük aylık hareketini gerçekleştirdi. OPEC'in üretimi Temmuz ayında beş yılın en düşük seviyesine inerken, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları bu ülkenin ihracatının daralmasına yol açtı.

Samsung Futures Inc. emtia analisti Kim Kwangrae, "Trump'ın son açıklaması anlaşmazlığın daha da uzun süreceği beklentilerini açık bir şekilde güçlendirdi," dedi ve Yavaşlayan büyümeye ilişkin daha geniş çaplı endişelerin fiyatlara yansıdığı dikkate alındığında, Orta Doğu'da jeopolitik riskin halen sürmesi ile birlikte, petrolün daha da düşüp düşmeyeceği belirsiz kalmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Eylül vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1.13 dolar ya da yüzde 2.1 yükselerek Singapur saati ile 11:00'de varil başına 55.08 dolara geriledi. Kontrat Perşembe günü 4.63 dolar ve bu hafta yüzde 2 düştü.

Ekim vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 1.58 dolar yükselerek varil başına 62.08 dolara ulaştı. Fiyatlar bu hafta yüzde 2.3 geriledi. Küresel gösterge Brent petrolü, Ekim vadeli WTI'a kıyasla 6.93 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)