BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol son 1 ayın en büyük haftalık kazancına yöneldi----

Petrol son 1 ayın en büyük haftalık kazancına yöneldi

Petrol son 1 ayın en büyük haftalık kazancına yöneldi
15 Mart 2019 - 10:42 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in üretim kısıntılarını uzatmayı görüşmeye hazırlanması ile birlikte son bir ayın en büyük haftalık kazancına yöneldi

Petrol fiyatları, dünyanın önde gelen üreticilerinin küresel arz bolluğunu azaltmak için anlaşmaya vardıkları üretim kısıntılarını uzatmayı görüşmeye hazırlanması ile birlikte son bir ayın en büyük haftalık kazancını gerçekleştirmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta dört ayın en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor ve haftayı yüzde 4.6 kazançla geçmeye yöneldi. OPEC sekreteryası, Suudi Arabistan'ın üretim kısıntılarının yılın ikinci yarısına uzatılması önerisinin görüşülebileceği haftasonu toplantısı öncesi, üreticilere bu yıl arz fazlasını önlemeye devam etmeleri çağrısında bulundu. Öte yandan, ABD ham petrol stoklarındaki sürpriz düşüş, sıkılaşmakta olan piyasaya ilişkin diğer bir işaret olarak görüldü.

Ham petrol fiyatları bu yıl, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve ortaklarının (OPEC +) piyasayı yeniden dengeye getirmek için üretimi kısması ile birlikte yaklaşık yüzde 30 yükseldi. Aralarına Venezuela ve İran'ın da bulnduğu bazı ülkelerdeki istem dışı üretim düşüşleri de arzın daralmasına yardımcı oldu. Ancak ABD'de üretimin rekor seviyelerde seyretmesi ve küresel büyümeyi olumsuz etkileyebilecek bir unsur olan ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.

Market Risk Advisory ortağı Naohiro Niimura, "Petrol piyasaları, üretim kısıntılarının süresinin uzatılma olasılığına tepki veriyor," dedi ve "OPEC + bakanlar düzeyindeki toplantıda muhtemelen üretim kısıntılarına ilişkin mesaj verecek, ancak bu konuda karar Nisan'da değil Haziran'da alınabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 1 sent yükselerek, Tokyo saati ile 13:34'te varil başına 58.62 dolara çıktı. Kontrat Perşembe günü 35 sent yükselerek 58.61 dolar ile 12 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı.

Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 2 sent yükselerek varil başına 67.25 dolara çıktı. Kontrat Perşembe günü 32 sent yükselerek 67.23 dolardan kapandı ve bu hafta yüzde 2.3 yükseldi. küresel gösterge Brent petrolü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 8.34 dolar primli işlem gördü.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)