BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol sektörü gitgide büyüyor----

Petrol sektörü gitgide büyüyor

Petrol sektörü gitgide büyüyor
11 Nisan 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, "Amacımız sürdürülebilir bir piyasa sağlamak" dedi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye petrol sektörünün 125 milyar liralık finansal büyüklüğe ulaşarak, 50 milyar liralık dolaylı vergi sağladığını açıkladı. "Petroleum İstanbul 2013" fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Köktaş, Türkiye'deki enerji etkinliklerinin her geçen yıl daha da zenginleşmesinin, enerji piyasasının büyümesi ve gelişmesinin bir sonucu olduğunu ifade etti. Köktaş, "Türkiye petrol sektöründeki bu gelişme, 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu'nun yasalaştığı ve bu piyasanın düzenleme ve denetlenmesiyle EPDK'nın görevlendirildiği 2005'ten bugüne kadar devam etmektedir" diye konuştu.
OTOMASYON DEVREDE
Hasan Köktaş, bu dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulund. Siyasi ve ekonomik istikrarın, sektörün tamamının kayıt altına alınmasını sağladığını belirten Köktaş, "Kayıt dışı, kaçak veya sahte akaryakıt sorunu önemli oranda azaldı. Bu sürede kurumumuz tarafından sonuçlandırılan lisanslandırma süreci piyasa oyuncularının kayıt altına alınması ve kayıt dışı sorununun azalmasında önemli bir rol oynadı. Otomasyon sistemi bütünüyle devreye girdi. Artık istasyonlarda anlık izleme yapabilmek mümkün" şeklinde konuştu. Köktaş, bu sayede sektörde rekabetin arttığını, yeni oyuncuların pazara girdiğini ve kalitenin yükseldiğini belirtti.
SÜRDÜRÜLEBİLİR PİYASA
Köktaş, geçen yıl petrol piyasası mevzuatını güncelleştirdiklerini ifade etti. Köktaş, "Fuel oil türlerinin teknik düzenlemesi, ihrakiye ve jet yakıtın ikmali ile ilgili düzenleme, farklılaştırılmış ürünler ve ilan panolarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttük" dedi. Köktaş, amaçlarının sürdürülebilir bir piyasa yapısı sağlamak olduğunu açıkladı.
'TÜRKİYE TRANSİT HAT OLABİLİR'
Hasan Köktaş, Türkiye'nin bulunduğu bölgede yeniden bir ivme yakalayan petrol faaliyetlerinin öncelikle psektöre ardından da ekonomik gelişmeye katkıda bulunacağını söyledi. Türkiye'nin depolama ve rafinaj kapasitesiyle transit bir hat olabileceğinin altını çizen Köktaş, "Lojistik avantajlarımız sayesinde ülkemizin bir transit hat olma potansiyelinin daha da güçleneceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)